OSIJEK KOTEKS

Video | Vikendica jednog od Mamićevih sudaca uređena je novcem građana?! ”Voćnjake mu uređivali zatvorenici…”

Foto: RTL/Printscreen

Inače, zatvorenici Osječkog zatvora uređivali bi zelenjake, voćnjake, kuće sudaca kao i što bi prali njihove aute

Jedna od osoba s čuvene snimke zabava sudaca Zdravka Mamića je i predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić. Upravo je Koteks dugo vremena imao značajnu ulogu i brojne ljude, veze i vezice s ljudima iz osječkog pravosuđa i Državnog odvjetništva, pišu Vijesti.hr

U sastavu te tvrtke djelovao je 15 godina butik poznatog modnog brenda gdje su suci robu, uglavnom, podizali bez plaćanja. Taj je butik stvorio velike gubitke (oko 4 milijuna kuna, piše Telegram), a sav je trošak i manjak stavljen na odgovornost voditeljice protiv koje se vodi sudski postupak. Slučaj se razvukao jer suci ne bi htjeli da ona “progovori”.

Taj isti Osijek Koteks izvodio je radove na voćnjaku u vlasništvu supruge Zvonka Vrbana, Elvine Branislave Vrban. Kao što se vidjelo iz kredita koje je bračni par Vrban podizao u banci, aktualni predsjednik Županijskog suda u Osijeku bio je prikriveni vlasnik voćnjaka, piše ovaj portal. Ipak, nije to jedino – tu su bili i radovi na teniskom terenu vikendice Ljube Pribića koji, saznaje Telegram, nisu nikada bili plaćeni. Često su tamo, navodi se, dovodili zatvorenike iz Osječkog zatvora koji su radili na održavanju kuće, zelenila, prali bi automobile sucima…

Zoran Škorić često bi automobilom Osijek Koteksa, Audi A8, vozio dvojicu sudaca na utakmice u Zagreb gdje su bili Mamićevi gosti u počasnoj maksimirskoj loži. Upravo je Pribić, prema Mamićevim tvrdnjama, uspostavio prvi kontakt između njega i sudaca Vekića i Krušlina.

Kako se Zoran Škorić našao na snimci?

Škorić je za Telegram kratko rekao kako o tome ne može govoriti. Dao je iskaz USKOK-u 13. studenoga prošle godine. Čak je i USKOK znao da je njegova uloga bila veća od pukog sudjelovanja u rođendanskom slavlju.

Česte fešte

Još jedna osoba koja se vidi na snimci u društvu osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina je osječki poduzetnik Safet Mehić. Rekao je kako se često tamo okupljaju ali i da pomaže oko održavanja kuće, te da ga nitko od istražnih organa nije kontaktirao. U sklopu vikendice je i teniski teren.

Stotinjak metar dalje nalazi se i vikendica osječkog županijskog suca Ante Kvesića, kojeg Mamić također spominje u koruptivnoj aferi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari