Više od 16.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom traže nastavak potrage za kapetanom Miškićem!

Prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića pokrenuli su peticiju kojom pozivaju nadležne na nastavak potrage

Prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića, koji je bio na potonulom brodu Bourbon Rhode, pokrenuli su peticiju za nastavak akcije potrage i spašavanja. Do trenutka pisanja ovog teksta potpisalo ju je više od 16.000 ljudi!

U pozivu na peticiju stoji:

„Kompanija Bourbon je službeno objavila da će se od 4. listopada operacije traganja i spašavanja za sedam nestalih mornara odvijati samo plovilima u zoni zaštite brodova; što znači da je službena operacija traganja i spašavanja pri kraju. Znate da je Bourbon Rhode, u kojem je bilo 14 članova posade, bio u lošem stanju.

Sve podatke o Bourbonu kao kompaniji i sve informacije poput stanja broda i stanja opreme na brodu pošaljite na mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com ili administratorima ove grupe. Hvala vam!“

“Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti”, poručuju Šibenčani Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Štrkalj Milica i Anita Perkov Kalebota.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Podsjetimo, francuske vlasti objavile su da se obustavlja potraga za sedam članova posade broda “Bourbon Rhode”, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Brod je potonuo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea. Na brodu je bilo 14 članova posade, a potraga za nestalima je potrajala tjedan dana i rezultirala je pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih.

Obitelj Miškić u subotu je, nakon šokantne vijesti o obustavi potrage, uputila apel premijeru, predsjednici i cijeloj hrvatskoj Vladi da im pomognu da se potraga za nestalima nastavi.

“Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji. Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska tri splavi. Molimo vas da kao predstavnici vlasti učinite sve što je u vašoj moći da se dozna cijela istina i da se takva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca”, ističe se u pismu obitelj Miškić.

Odluka o prestanku potrage donesena je jer postoji vrlo mala vjerojatnost da bi daljnja potraga urodila plodom, s obzirom na okolnosti potonuća broda i na činjenicu da je pretraženo tako veliko područje. Međutim, svim trgovačkim brodovima koji prolaze kroz to područje dane su upute da pažljivo motre i dojave nadležnim institucijama svaku moguću korisnu informaciju, naveli su u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
Vijesti.hr
Facebook/BOURBON RHODE RESCUE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari