ČAK SU SE I ZAHVALILI

VLADA MOLI GRAĐANE ZA POMOĆ: Traže donacije; Društvene mreže gore: ‘Jel ovo neka zaj***ncija?!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je objavila poziv za donacijom novca, medicinske i zdravstvene opreme te hrane i kućnih potrepština za Crveni križ što građani nisu dočekali s odobravanjem

Vlada Republike Hrvatske tijekom dana je na svojoj posebnoj službenoj internetskoj stranici za borbu protiv koronavirusa objavila poziv građanima za donacije. Na stranici koronavirus.hr pojavila se crvena traka u kojoj piše “Donacije”, a klikom na nju otvara se zasebna stranica s detajnijim pozivom kojeg prenosimo u cijelosti.

“Hrvatska zajedno protiv novog koronavirusa

Želite pomoći? Uključite se u donacijski program kojeg je pokrenula Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa na sljedeće načine:

1. Donacija financijskih sredstava
2. Donacija medicinske ili neke druge zdravstvene opreme
3. Donacija hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ

Najljepša hvala na pomoći! Vlada Republike Hrvatske”, stoji u objavi.

Vlada je objavila i brojeve računa na koje je moguća uplata novca, bez obzira na to jesu li uplatitelji iz Hrvatske ili inozemstva. Pri donaciji medicinske opreme potrebno je navesti što se donira te model i godinu proizvodnje, a moguće je priložiti i fotografije.

Čim se objava počela širiti na društvenim mrežama, uslijedili su brojni, uglavnom negativni i sarkastični komentari građana sluđenih stanjem u zemlji i koronakrizom.

“Je**š takvu Vladu koja umjesto da pomogne građanima od njih traži pomoć! Nek vrate što su ukrali!”; “Eno donacija kod Tolušića, Rimac, Kuščevića, u Klubu, Sanadera, Vidoševića i inih mu stranačkih kolega.”;  “Jel ovo neka zaj***ncija?! Može li ova Vlada niže pasti? Kad mi vratite novac koji ste ukrali preko ‘chf’ kredita zajedno s sdp-om i bankama… uplatit ću vam 1 kunu za list wc papira”; “To je dobra ideja, ja bi uplatio malo kolko mogu. Samo želim bit siguran da će to ići najpotrebnijima, znači Ivi Sanaderu, Vidoševiću, a i Badrićkoj, nije dugo imala koncert.”; “Radije bih zapalio novac nego bilo što donirao toj kriminalnoj organizaciji i anemičnom briselskom poslušniku…”; “Ja sam siguran da će sve donacije uplaćene vladi hdz-a biti transparentno raspoređene…”, samo su neki od gomile komentara.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari