KOORDINACIJA SVIH NAPORA

Vlada osniva novi Stožer za pomoć potresom pogođenom području, na čelu će mu biti ministar Medved

Idi na originalni članak
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović danas pozvao da se proglasi katastrofa za područja pogođena potresom, Vlada je reagirala najavom osnivanja Stožera na čijem će čelu biti ministar Medved.

Oglas

U nedjelju popodne premijer Andrej Plenković je održao sastanak putem video veze sa svim članovima Vlade vezano uz posljedice razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, priopćeno je iz Vlade.

U ponedjeljak će se održati sjednica Vlade na kojoj će svi ministri izvijestiti hrvatsku javnost o dosad učinjenom za uklanjanje posljedica šteta te pomoć ljudima nakon razornog potresa. “Bit će riječi i o daljnjim aktivnostima Vlade i nadležnih službi oko pomoći unesrećenim ljudima te saniranju posljedica potresa”, navodi se.

“Vlada će osnovati Stožer koji će voditi proces i povezati aktivnosti svih sudionika u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved”, stoji na kraju u priopćenju Vlade iz koje nisu davali dodatne informacije jer sve biti rečeno u ponedjeljak na sjednici Vlade.

Vijesti.hr

Exit mobile version