NOVI PAKET MJERA

Video | Vlada proširuje listu zamrznutih cijena namirnica. Umjesto 8, sada ih je na popisu ukupno 30!

Paket bi i trebao zadržati istu razinu pomoći građanima, a veliki poduzetnici bi trebali ostati bez subvencija za struju

Vlada kroz paket mjera proširuje listu zamrznutih cijena namirnica – na njih 30, umjesto dosadašnjih osam prehrambenih proizvoda. Dakle, uz dosadašnjih osam – na popisu su nova 22 proizvoda.

Paket bi i trebao zadržati istu razinu pomoći građanima, a veliki poduzetnici bi trebali ostati bez subvencija za struju. Informacije su to koje je jučer neslužbeno doznao i objavio RTL Danas, a danas nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća potvrdio i predsjednik Ivan Mišetić. A detalje će, očekuje se, na sjednici Vlade objaviti premijer Andrej Plenković.

“Premijer se uvodno obratio potvrđujući spremnost na nastavak ovakve razine komunikacije i obećavajući osobnu nazočnost i kratko nam pojasnio ono što ćete vjerojatno detaljnije čuti, a to je paket mjera koji bi trebao stupiti na snagu zajedno s dosadašnjim paketom za vrijeme izvanrednih okolnosti – tu mislim na posljedice covida, rat u Ukrajini, krizu koja se odnosi na dostupnost energenata – s posebnim naglaskom na štete koje su nastale od potresa”, rekao je Mišetić.

“Već smo jučer imali priliku vidjeti dio tih mjera, detalje ćemo prepustiti Vladi, a svi socijalni partneri iskazuju zadovoljstvo razinom osjetljivosti Vlade željom da očuva socijalnu koheziju u društvu”, dodao je i potvrdio da se zamrzavaju cijene još 22 proizvoda, uz osam čije su cijene već zamrznute.

Mladen Novosel, šef SSSH je kazao da je zadovoljan predstavljenim mjerama, a ministar rada Marin Piletić je potvrdio kako će i osobe s invaliditetom biti obuhvaćene. No, nije otkrio detalje, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari