POPUŠTANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Vlada RH i Stožer dogovaraju popuštanje mjera u nekim dijelovima zemlje!?

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održava se sastanak Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. 

Plenković se na sastanku osvrnuo i na goruće pitanje popuštanja mjera. Kad je riječ o ukidanju mjera, kazao je da je i među članicama Unije vlada veliki oprez zbog novih sojeva koronavirusa. Naglasio je da mnoge zemlje imaju strože mjere od Hrvatske.

“Strani kolege kad dođu ovdje, misle da je ovdje vrlo fleksibilan režim u odnosu na ono što je kod njih. I distribucija cjepiva je još jedan razlog za oprez. Brojke su ohrabrujuće, smanjuju se i situacija je povoljnija. No, okolnosti nisu takve da kažemo da epidemiju držimo za rogove. Ministri su dobili naputke da se sa Stožerom dogovore dva-tri područja gdje bi mogli ići s laganim otvaranjem. Razumijem nestrpljivost i da je to teško i zahtjevno”, pojasnio je premijer, donose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari