'SAD JE DOSTA'

Vlasnici teretana na koljenima: ”Mi otvaramo svoja vrata pa da vidimo što će se dogoditi…”

Foto: Unsplash

Nakon što je postalo službeno da teretane, fitness centri i ugostiteljski objekti do daljnjeg ostaju pod ključem, vlasnici tih sektora javno su dali do znanja koliko su očajni zbog takve odluke

Gotovo tjedan dana održavali su se sastanci Stožera i sada su napokon poznate mjere koje 1. veljače stupaju na snagu. Ništa se spektakularno nije dogodilo jer su korekcije minimalne, a spekulacije o otvaranju teretana i dozvola prodaje kave kafićima ostaju samo spekulacije. To će morati pričekati, piše Net.hr

Ono što će se omogućiti jesu sportske aktivnosti na otvorenome, a bit će dopušteno i treniranje u bazenima i u balonima jer se smatra da je mogućnost zaraze tamo smanjena. Nakon što je postalo službeno da teretane, fitness centri i ugostiteljski objekti do daljnjeg ostaju pod ključem, vlasnici tih sektora javno su dali do znanja koliko su očajni zbog takve odluke. Iako im je rad zabranjen te neovisno o odlukama Stožera i Vlade, neki će ipak 1. veljače otvoriti svoja vrata, piše Jutarnji list.

”Naše firme i sportske udruge nije otvorio ni Stožer, a ni Vlada RH, tako da nemaju pravo ni zatvarati. Dosad smo slušali, ali sad je dosta. Od 1. veljače 2021. otvaramo vrata našeg centra, pa da vidimo što će se dogoditi”, iznio je svoju odluku za Jutarnji list Alen Preldžić, vlasnik, osnivač i predsjednik Stožera Kondicijskog centra Spartak.

Pojašnjava da je to jedina opcija jer novca više nemaju.

“Imamo nekih 200 kvadrata i moći će dolaziti samo naši članovi, prema kvadraturi može biti devet osoba plus trener. Svi će imati masku, dezinficijensi će biti dostupni i pridržavat ćemo se svih mjera. Želimo pokazati da mi nismo izvor zaraze”, govori vlasnik Spartaka.

Upitan što ako dođu inspektoru i ispišu kazne, Preldžić odgovara kako je to sve što se može učiniti jer se s računa ne može naplatiti jer novca nema.

Orlando Lopac, vlasnik Orlando Fintess Grupe, također je reagirao te se pisano obratio članovima neformalne inicijative fitness zajednice. Lopac ističe da usprkos svoj dokumentaciji i pokušaju uključivanja, nikada nitko od njih nije pozvan na razgovor.

U pravnom smislu, u nekom duljem vremenskom periodu vidjet će se što će donijeti zahtjev za ocjenom ustavnosti odluke o produljenju obustave rada od 8. do 31. siječnja 2021. predan u utorak 26. siječnja 2021. primarno sa svrhom i ciljem kako bi se u slučaju pozitivne ocjene dobila pravna i zakonska osnova sprječavanja moguće budućih, novih, neosnovanih i neutemeljenih zabrana rada, otvorila opcija traženja dodatnog financijskog obeštećenja izgubljenih prihoda i, naravno, bezuvjetno skinula trenutno važeća zabrana rada…”, govori Lopac za Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari