U SUSJEDSTVU

Vlasnik azila primao ogromne donacije, a psi živjeli u neljudskim uvjetima: ”Ginu u vlastitom izmetu!”

Foto: Net.hr

Vlasnik azila za pse “Vučjak” iz Čumića kod Kragujevca u Srbiji, Dejan Gačić, uhićen je zbog sumnje da je ubijao i zlostavljao životinje. Azil se nalazi na privatnom posjedu Gačića i trenutno je tamo zbrinuto preko tisuću napuštenih i pasa lutalica. Osim Gačića uhićeni su i svi radnici koji su se našli na poslu u tom trenutku, ali su kasnije pušteni na slobodu, javlja Kurir.

“Sve je namješteno i montirano. Ovdje psi nikad nisu mučeni, a upravo su pripadnici unutrašnjih poslova ugrozili život i zdravlje životinja kada su priveli sve radnike. Po prvi put su životinje ostale same. Sumnjamo da nas je prijavio i sve montirao bivši radnik koji nam je tražio novac i nekoliko plaća unaprijed, a to nema nigdje”, tvrdi za Kurir Tatjana Milošević iz azila “Vučjak”.

Ovaj je azil kroz godine prikupio ogromne svote donacija, a sada se čini kako se iza svega skrivala velika prevara. Psi su, prema snimkama koje su objavljene živjeli u neljudskim uvjetima.

Komunalna inspekcija provjerava azil te su mnogi psi već pronađeni u teškom stanju i nadležni će najvjerojatnije preuzeti sve životinje, za koje će se dijelom pobrinuti grad Kragujevac, dok će ostale biti prebačene drugim azilima po čitavoj Srbiji.

Uhićeni je od ranije poznat policiji po brojnim životinjama i prije nego što je otvorio azil u Čumiću. “Prije deset godina smo se jedva izborili. U svom stanu u našoj zgradi je držao čak 24 psa. To je strašno smrdilo i mi ostali stanari nismo mogli funkcionirati. Zvali smo policiju, ali kad god bi trebali doći, Dejan bi ih negde sklonio. Dugo smo se borili da taj luđak rasformira azil koji je pravio ni manje ni više nego u stanu”, tvrdi jedan susjed.

Azil je imao oko 1200 pasa, a nadležni utvrđuju je li i na koji način Gačić ubijao i mučio životinje.

Nakon što je na Facebook stranici Pokreta Levijatan objavljen uznemirujući snimak za kojeg tvrde da je nastao u “Vučjak Shelter” u mjestu Čumić u okolici Kragujevca, portal Espreso je kontaktirao Shelter kako bi saznao o čemu se radi i kako komentiraju navode.

“To je veliki kriminal. Mi ne možemo primiti bezbroj životinja. Imamo 18 zaposlenih radnika, ne mogu ubiti radnika kako bih spasio sve životinje. Svakodnevno se susrećemo s takvim situacijama, ali jednostavno ne možemo sve obuhvatiti. Slobodno možete doći i sami da se uvjerite kako to zapravo izgleda”, odgovorili su.

Kako tvrde iz Pokreta Levijatan preko tisuću pasa sa najtežim bolestima na ovom mjestu “gine u kanibalizmu, vlastitom izmetu, bolesti, hraneći se vlastitim okotom”.

Policija je pronašla na desetine leševa životinja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views