KADA NA GODIŠNJI?

Vodeći infektolog o trajanju epidemije: Evo do kada nikako ne bi rezervirao godišnji!

FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Ono što sve zanima je nazire li se bar epidemiji kraj, a mnogi već razmišljaju kada će moći normalno na godišnji odmor

Što će biti s epidemijom koronavirusa, kada bi mogle popustiti protuepidemijeske mjere, a život se vratiti u normalu, teško je prognozirati. Teško je to i stručnjacima poput infektologa doc. dr. Roka Čivljaka, pomoćnika ravnateljice Infektivne klinike “Dr. Fran Mihaljević” koja naciju svakodnevno izvještava o stanju s koronavirusom.

“Što će biti s ovom epidemijom, to zasad ne znamo. Danas znamo o Covidu-19 puno više nego prije tri mjeseca. Imamo veće brojke pa i više informacija, koje pokazuju da ovo nije bezazlena epidemija jer dosad je oboljelo više od milijun i umrlo više od 50.000 ljudi. To su brojke koje su značajno nadmašile i SARS i MERS zajedno”, objasnio je dr. Čivljak za Jutarnji list razloge zbog koji se ne smije opustiti struka, ali ni građani, koji svojim ponašanjem najviše mogu pomoći da se zauzda epidemija.

Ono što sve zanima je nazire li se epidemiji bar kraj, a mnogi već razmišljaju kada će moći ( i hoće li moći) normalno na godišnji odmor.

“Nema brojki, nema datuma… Rekao sam svojim ljudima kad su me pitali što s godišnjim – u rano ljeto ne bih rezervirao nikakvo ljetovanje na moru, ali sredinom ljeta i tamo negdje u kolovozu to bih se već usudio uplatiti. Vjerujem da će do ljeta koronavirus splasnuti. Zapravo, veselim se babljem ljetu ove godine”, zaključuje optimistično dr. Čivljak.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari