NEVRIJEME NA JADRANU

Vozači, oprez! Olujna bura stvara probleme na Jadranu; Zatvorena autocesta A1, u prekidu i brojne pomorske linije!

Photo: Ilustracija/ Goran Kovacic/PIXSELL

Jaka bura puše diljem jadranske obale i u stalnom je jačanju. Najjača će biti navečer kada će posvuda biti jaka do olujna, ponegdje s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 8°C ponegdje u Zagori do 16°C uz obalu i na otocima. Osjetan pad temperature osjetit ćemo također navečer

Državni hidrometeorološki zavod je označio crveni meteoalarm za Podvelebitski kanal, gdje će najjači udari vjetra biti od 35 do 90 čvorova (65-165 km/h), dok će na ostatku obale najjači udari vjetra biti između 35 i 60 čvorova (65-110 km/h). More na otvorenom sjevernog Jadrana, zatim postupno i ostalog dijela, jačat će ponegdje na 5, zbog čega je izdano i posebno upozorenje za pomorce

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Porozina – Brestova, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Sumartin – Makarska, Split – V.Luka – Ubli (s polaskom iz Splita u 17:00 sati)

katamaranske linije: Zadar-Silba-Olib-Premuda, Rijeka – Rab – Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Split – Hvar – V. Luka, Split-Hvar-Korčula;

brodska linija: Mali Lošinj-Susak-Unije.

Trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj bez pristajanja u M. Lošinj. Povratno putovanje je u 16:00 sati iz luke Premuda.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Katamaran na liniji Jelsa – Bol – Split plovi plovi bez pristajnja u luku Bol.

Zbog loših vremenskih uvjeta 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
  • lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.
Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari