ZAPOSLENICI NISU POZITIVNI

Vraća li se korona? Nakon Splita, posjete u bolnicama zabranjene i u Dubrovniku .

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Alemka Markotić jučer je izjavila da je trenutna situacija s brojem oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj stabilna, bilježi se malo povećanje broja oboljelih, ali ne i broja hospitaliziranih i umrlih

U Općoj bolnici Dubrovnik od četvrtka su privremeno zabranjeni posjeti zbog pojave COVIDA-19 kojim je zaraženo sedmero pacijenata na zaraznom odjelu.

Ravnatelj bolnice Mario Bekić rekao je kako je u srijedu jedan zaraženi pacijent stigao na Odjel za kirurgiju, a da je jedna starija osoba preminula.

“Među zaposlenicima bolnice nema zaraženih virusom COVID-19”, rekao je Bekić.

Podsjetimo, prošlog tjedna zabranjene su bile i posjete u Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Split.

Tamo je bilo zaraženo 11 pacijenata, a bili su dozvoljeni samo posjeti članova uže obitelji palijativnim bolesnicima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera​.

Alemka Markotić jučer je izjavila da je trenutna situacija s brojem oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj stabilna, bilježi se malo povećanje broja oboljelih, ali ne i broja hospitaliziranih i umrlih.

“Sada se prati jedna nova varijanta omikrona, koja ima nešto više mutacija nego dosadašnje. Nema za sada relevantnih podataka o tome da se radi o težoj kliničkoj slici ili da te varijante ne bi mogle biti detektirane postojećim testovima te da postojeći lijekovi ili cjepiva ne djeluju”, kazala je, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari