SKINUTA VEĆ TISUĆAMA PUTA

‘VRATI KUSUR’ Tisuće Hrvata skinulo ovu besplatnu aplikaciju: Provjerava jesu li vas možda zakinuli zaokruživanjem

Idi na originalni članak
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira i skinuta je već više od 10 tisuća puta

Oglas

Službena valuta u RH postala je euro, a do 15. ovog mjeseca kuna je i dalje u dvojnom optjecaju, koji mnogima stvara probleme. Dok kupci strahuju od toga da će ostati zakinuti zaokruživanjem, ugostitelji, prodavači, trgovci i obrtnici muku muče s konverzijom.

Svima koji će morati svakodnevno obračunavati plaćanja u jednoj, a kusur vraćati u drugoj valuti, namijenjena je jednostavna besplatna aplikacija domaće tvrtke Monianto. Oni inače izrađuju mjerače pića za inventuru šanka u ugostiteljstvu, u fizičkom ili digitalnom obliku, a sada su ponudili i ovo korisno rješenje za razdoblje prilagodbe na euro, piše Bug.hr.

Vrati kusur u eurima

Aplikacija nudi opciju preračunavanja na način da korisnik unese ukupni iznos svog računa u eurima, a potom unese i iznos kuna kojima želi platiti u trgovini. Aplikacija će odmah za vas izračunati koliko bi precizno kupac trebao dobiti kusura u eurima. Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira s obzirom na to da bi dosta građana moglo imati poteškoća s prilagodbom novoj valuti.

“Olakšat će svakom kako prodavaču tako i kupcu koliki je iznos kusura kad se plati u kunama a kusur je u eurima. U vašem omiljenom mjestu za popiti kavu i u prvim danima nove godine uživajte u kavi a ne u računanju. Skinite aplikaciju koja će ako podijelite biti potpuno besplatna za korištenje” poručuju tvorci aplikacije koju se može preuzeti na Google Trgovini i App stopreu, odakle ju je preuzelo već više od 10 tisuća korisnika ili joj se pak direktno može pristupiti OVDJE  bez potrebe za preuzimanjem, prenosi Net.hr.

Exit mobile version