VREMENSKA PROGNOZA A gdje je nestala riječka kiša?! Vjerojatnost za padaline postoji, ali je na riječkom području relativno mala..

Foto: REF/Denis Viškanić)

Sutra u cijeloj zemlji nestabilnije uz sve češće pljuskove koji će lokalno biti i izraženiji.

Danas je na jugu zemlje već od jutra vladalo oblačnije vrijeme, uglavnom bez kiše, no upravo ti oblaci djelovat će kao poklopac pod kojim će uz visoku vlagu biti vrlo sparno. Za ilustraciju, u 11 sati ujutro u Dubrovniku je danas 4 stupnja svježije nego jučer u isto vrijeme, ali i 20 % vlažnije!

Poslijepodne i navečer oblaka će biti u cijeloj Dalmaciji i u dijelu gorske Hrvatske, a očekuju se i lokalni pljuskovi, danas još uvijek razmjerno rijetki.

SUTRA u cijeloj zemlji nestabilnije uz sve češće pljuskove koji će lokalno biti i izraženiji. Najveća vjerojatnost za jače poslijepodnevne pljuskove s grmljavinom i pojačanim vjetrom je u Dalmatinskoj zagori te u središnjoj Hrvatskoj, na sisačkom, zagrebačkom i karlovačkom području. Na žalost, uz pljuskovitu oborinu, bit će i mjesta koja će ostati posve suha.

Nadoknadit će u SRIJEDU koja će biti oblačnija, kišovitija i svakako svježija nego utorak.

U ČETVRTAK još tu i tamo malo kiše i još malo svježije nego u srijedu, a čak 10 stupnjeva hladnije nego ovoga vikenda! Kiša će zaliti žedne vrtove i poškropiti suhe oranice. Oprat će privremeno zrak i od peluda. U kopnenom području u punom su cvatu breza, jasen i hrast, a na moru, uz jasen, čempresi i borovi. Kiša će oprati pelud i s automobila, ali će donijeti afrički pijesak pa će nam prometala i dalje biti prljava, najviše ona s registracijama DU i ST.

U PETAK će osjetno hladnije biti jutro, u nizinama ponovno može biti slabog mraza. U većem dijelu zemlje bit će sunčanije, a oblačno će se zadržati u Slavoniji.

VIKEND sunčaniji i ponovno topliji, odlična prilika za pranje prašnjavih limenih ljubimaca, ali i za roštilj, šetnju…

Sutrašnji 4.4. poznat je u talijanskom govornom području, zbog svoje aritmetičke simpatičnosti, po vremenskoj poslovici: „Quattro aprilanti, quaranta duranti”. Četvrti travnja što nam daje, četrdeset dana traje. Nema šanse! Ne zato što mi se ne sviđa da imamo četrdeset dana s pljuskovima, nego je na našem podneblju jednostavno nemoguće da toliki komad proljeća protekne uz jednako vrijeme. Uostalom, iz tjedne prognoze vidljivo je da neće biti tako.

O nastavku proljeća obavještavat ćemo vas, kao i uvijek, kad informacije i nama budu dostupne, a više detalja donosimo na televiziji svakoga dana u vijestima 16:30 te oko 19:15!
Dunja Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari