VREMENSKA PROGNOZA: Promjenljivo oblačno, na Jadranu umjerena i jaka bura

foto: Ada Bertić

Dan će biti obilježen vjetrom, poglavito na Jadranu gdje će biti jake i olujne bure. Uz to, očekuje se umjereno i znatno oblačno s mjestimičnom kišom i snijegom.

Na sjevernom će Jadranu biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Zapuhat će bura koja će tijekom dana postupno jačati i poslijepodne biti jaka pa i olujna, ponegdje s orkanskim udarima.

Promjenljive će naoblake biti i u Dalmaciji. Ondje pritom ponegdje može pasti malo kiše, većinom na otvorenome moru i otocima. I ondje će zapuhati bura koja će u sjevernoj Dalmaciji potkraj dana biti jaka, moguće i olujna.

Bura će najslabija biti na krajnjem jugu gdje će i zapuhati najkasnije. Međutim, ondje će oblaka biti najviše pa ponegdje valja računati i na kišu, moguće i grmljavinu.

U gorju također pretežno oblačno, povremeno sa snijegom. Snježni će se pokrivač pritom još podebljati za poneki centimetar.

Oborine će biti u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu. Pritom će vjerojatno u početku uglavnom biti kiša koja će ponegdje postupno prelaziti u snijeg. Poslijepodne će oborine biti manje, no zapuhat će umjeren sjeverac. Temperatura zraka predviđa se između 0 i 3 stupnja.

Oblačno će prevladavati u zapadnijim predjelima. I ondje će biti mjestimičnih slabih oborina na granici kiše i snijega, i to ponajprije na sisačkom i karlovačkom području. Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, krajem dana ponegdje i jak. Bit će hladno kao i jučer s temperaturom uglavnom od 0 do 4.

Sljedeća će dva dana biti uglavnom oblačno, uz umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak i sjeverac te ponegdje uz mogućnost za slabe oborine. U subotu će se oblačni sloj postupno stanjivati i vjetar će oslabjeti, a u nedjelju je izgledno sunčanije, uz mogućnost za maglu, te malo toplije.

Na Jadranu će do kraja tjedna prevladavati sunčano, samo još na krajnjem jugu u petak uz mjestimičnu kišu. U dane vikenda oslabjet će i vjetar te će temperatura zraka porasti. No u petak, u prvome dijelu dana, bura će još biti jaka i olujna, ponegdje i orkanska, posebice podno Velebita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari