VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: U nedjelju više sunca, no zatopljenje tek od utorka

Utjecaj anticiklone će se proširiti na cijelo područje Hrvatske pa će se tako i bura proširiti i na južni dio Jadrana

Sljedeći dani neće nam donijeti neke bitnije promjene vremenskih prilika. Ciklona će se pomaknuti dalje od naših krajeva, pa neće utjecati na vrijeme u Hrvatskoj, a utjecaj anticiklone će se proširiti na cijelo područje Hrvatske pa će se tako i bura proširiti i na južni dio Jadrana.

Sljedećih dana će se anticiklona spuštati prema našem području. Ako budemo imali sreće, ući ćemo u područje vedrine, u centru anticiklone, i postoji dosta velika vjerojatnost da će se razbiti tmurni oblaci i da ćemo imat nešto više sunca.

Sutra očekujemo da će zapadni i sjeverni dio Hrvatske, te Istra, imati još nešto oblaka, i iz tih oblaka pogotovo u Istri i na Kvarneru može pasti nešto kiše, dok će u unutrašnjosti niski oblaci donijeti maglu i nestat će tijekom dana. Najviše šanse za sunčano vrijeme imaju stanovnici Slavonije, unutrašnjosti Dalmacije i južne Dalmacije i dubrovačkog primorja.

U nedjelju pak već možemo očekivati sunce.

Što se tiče bure, gotovo da je i neće biti, već je i sada popričlično oslabila.

Temperature se neće puno promijeniti, možda će biti koji stupanj, dva više tijekom dana, ali još uvijek su to prilično hladni zimski uvjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari