ZAŠTO SU TAKO SKUPE?

Video | Vrgoračke jagode 8 eura za kilogram! No, jesu li uopće iz Vrgorca? I zašto su toliko skupe? Evo odgovora!

Ponovno iz naše zemlje. Beru li se vrgoračke jagode? Prava pomutnja nastala je na zagrebačkom Dolcu zbog jagoda koje se prodaju za čak 8 eura. A jesu li uopće iz Vrgorca i zašto su toliko skupe – po odgovore i dokaze zaputila se i ekipa RTL-a

Ljubitelji jagoda napokon su došli na svoje jer na zagrebačkom Dolcu pojavile su se mnogima omiljene one vrgoračke.

No, oduševljenje je splasnulo kada su vidjeli cijenu od 8 eura. Na pojedinim štandovima mogu se kupiti i upola jeftinije jagode iz Grčke, pa ne čudi ni zabuna ove gospođe.

Otkupna cijena vrgoračkih jagoda je četiri eura. Dvostruka veća cijena u Zagrebu, za mnoge je previše. Iz udruge Vrgoračka jagoda kažu – u optjecaju je možda tona jagoda. Prava berba trebala bi krenuti za 10-ak dana. No kod nekih proizvođača berba je već sada u punom jeku.

Iz udruge Vrgoračka jagoda kažu – u optjecaju je možda tona jagoda. Prava berba trebala bi krenuti za 10-ak dana. No kod nekih proizvođača berba je već sada u punom jeku.

“Evo vam čovjeka koji bere 150 gajbi danas ovdje. Samo ove plastenike tamo koliko ih ima, a pogledajte grad Vrgorac i planinu Matokit. Danas je 13.4. Najranija berba do sada”, kazao je vlanik OPG-a Ljubo Primorac.

U akciji je, doznajemo, i Državni inspektorat. Potvrdili su nam da provjeravaju prodaju vrgoračkih jagoda. Fokus je na deklaracijama, kao i na tome je li osoba koja ih prodaje upisana u Upisnik trgovaca voćem i povrćem, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari