PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Bliži se 1. maj, kakvo će nam biti vrijeme za praznik i do kraja idućeg tjedna?

Ponovno će biti sve toplije kako idućih dana ostajemo u polju anticiklone. S jugozapada stiže topliji i suh zrak, dok se poremećaji zadržavaju zapadnije od naših krajeva

U nedjelju ujutro pretežno vedro, svježe. Samo po kotlinama u unutrašnjosti moguća je kratkotrajna magla, dok će prijepodne na zapadu zemlje biti samo nešto visokih oblaka, prognozira Sven Vorkapić za RTL Danas.hr

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na moru uglavnom mirno. Jutro malo toplije – na kopnu od 5 do 9 Celzijevih stupnjeva, na moru oko 13 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj visoki koprenasti oblaci neće pokvariti dojam sunčanog vremena. Sunce, uglavnom slab južni ili jugozapadni vjetar i toplo na oko 24 stupnjeva – idealni su to uvjeti za izlete i rekreaciju.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, samo s onim visokim prozirnim oblacima. Bit će uglavnom mirno, u gorju ponegdje uz slab jugozapadnjak i osjetno toplije. Na cijelom području oko 21 supanj, mjestimice u gorskim predjelima i više.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano i još toplije. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugoistočnjak, temperatura ide do 25 Celzija, ponegdje moguće i 26.

U Dalmaciji sunčano, nerijetko i vedro. Na moru uglavnom bez vjetra dok će u zaobalju puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 23, 24 stupnjeva.

Prognoza za kopno

Prvih dana novog tjedna na kopnu još toplije uz slab do umjeren jugoistočnjak – do čak 28 stupnjeva. Pretežno sunčano, nerijetko i vedro sve do srijede. Od praznika rada postupno sve promjenjivije i nestabilnije, ali samo malo manje toplo. Mjestimična kiša pak izglednije od četvrtka kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom.

Prognoza za more

Na Jadranu slično – sunčano i vedro, uglavnom mirno i sve toplije do srijede kada će postupno biti sve više oblaka, navečer i kiše te grmljavinskih pljuskova. Zapuhat će umjereno i jako jugo kojem krajem radnog tjedna slabi i okreće na jugozapadnjak, ali ostaje nestabilno uz povremenu kišu ili pljuskove, izglednije u petak.

Dakle, idućih nekoliko dana u cijeloj zemlji sunčano i iznadprosječno toplo uz uglavnom slab vjetar. Svakako dobre vijesti za sve koji planiraju provoditi dane na otvorenom, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari