PROGNOZA VREMENA

VRIJEME I dalje promjenjivo i nestabilno: Ali za vikend bi mogli uživati!

Preko nas se premjestio oslabljeni frontalni poremećaj koji odmiče na istok te će sutra biti prolazno malo stabilnije prije nego što nam stigne novi izraženiji poremećaj sa zapada

U takvim okolnostima danas ujutro i prijepodne promjenjivo, a malo kiše ili poneki lokalni pljusak mogući su uglavnom na krajnjem jugu, u dalmatinskoj Zagori te Gorskom kotaru i Lici, prognozira Sven Vorkapić za RTL.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji ponegdje umjeren sjeverozapadi, dok će podno Velebita puhati umjerena, na udare i jaka bura, u slabljenju prema sredini dana. Temperatura ujutro slična današnjoj ili malo viša – na kopnu između 11 i 13 °C, na moru 17, 18 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice, na otocima moguće i pretežno sunčano. U gorju pak lokalno više oblaka pa može biti kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, a temperatura između 23 i 26 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te stabilnije, samo uz oblake dnevnog razvoja. Vjetar uglavnom slab, a temperatura stupanj dva niža od današnje – dakle 23, 24 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak ponegdje i nekoliko stupnjeva manje, između 24 i 26 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno uz mjestimice jači dnevni razvoj oblaka. Malo kiše ili poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom najizgledniji su u zaobalju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na sjevernom dijelu i sjeverozapadnjak, a temperatura pak primjerena dobu godine oko 25 °C.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu sve nestabilnije i promjenjivije, ali i dalje uobičajeno toplo za doba godine. U petak izraženi grmljavinski pljuskovi i nevere, osobito na sjevernom dijelu moguće i obilne oborine. Jugo u jačanju na jako, prema otvorenom moru krajem radnog tjedna i olujno. Malo mirnije, ali ne posve stabilno od subote.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivije i nestabilnije, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom te i dalje toplo. U petak ponegdje moguće obilne oborine i nevrijeme. Za vikend sunčanije, ali i dalje uz dnevni razvoj oblaka može pasti pokoji popodnevni pljusak, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari