VRIJEME I PROMET: Svugdje pretežno oblačno; na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica promet usporen zbog radova

U većem dijelu Hrvatske danas ujutro je umjereno do pretežno oblačno. Kiše će ponajprije biti na jugu i istoku Hrvatske, a u gorju je moguć i slab snijeg, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Na Jadranu će puhati umjerena, na udare jaka, podno Velebita i olujna bura, na južnom dijelu do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 12 stupnjeva Celzijusovih, na Jadranu 12 do 15 stupnejva Celzijusovih.

Prema večeri kiša se očekuje i u središnjim predjelima. Vjetar većinom umjeren, u gorju na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni.

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dok je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici i južnoj Dalmaciji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Na važnijim cestama promet je uglavnom slab dok je povremeno pojačan na gradskim cestama i obilaznicama.

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac u Lici.

Od 8,30 do 14,30 sati zbog izvođenja radova promet će se kroz tunel Sveti Ilija odvijati naizmjenično uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog radova između odmorišta Jezerane i izlaza Brinje na autocesti A1 promet teče dvosmjerno uz ograničenje brzine.

Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica promet teče uz ograničenje brzine, jednim kolničkim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba i u tunelu Sopač u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari