PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Iz kratkih rukava u jakne! Još danas relativno toplo, a onda temperature padaju ispod 15 °C

Samo je prolazna ova stabilizacija vremena, a potrajat će još u srijedu u polju anticiklone. Zatim se sa sjevera kontinenta spušta izražen frontalni poremećaj, a za njim stiže i osjetno hladniji zrak uz formiranje ciklone u Sredozemlju što će nam opet donijeti dosta kiše u drugom dijelu tjedna

Ujutro većinom vedro, tek po kotlinama ili uz rijeke u Pokuplju, Posavini moguća je kratkotrajna magla. Vjetar na kopnu slab, još na krajnjem istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. Duž obale umjerena, samo ponegdje pod Velebitom i Biokovom na udare jaka bura, ali već prijepodne u slabljenju. Na kopnu ponegdje svježe jutro, između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva, a na moru oko 19-20 stupnjeva, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta sunca, čak i manje razvoja oblaka nego jučer. Pritom samo ponegdje slab jugozapadni vjetar, a bit će podjednako toplo, oko 25 stupnjeva, što je i malo iznad prosjeka za ovaj dio rujna.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, čak i ponegdje i vedro, a malo oblaka može biti samo oko gorja na zapadu. Sjeverozapadni vjetar slabi, a bit će i malo toplije nego u utorak, oko 25-26 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji obilje sunca, tek slab vjetar s mora, a bit će vrlo toplo, između 27 i 29 stupnjeva, moguća lokalno i koja tridesetica. Sve u svemu, prave kasnoljetne prilike.

Na sjevernom Jadranu većinom samo visoki prozirni oblaci. Ponekog razvoja može biti u riječkom zaleđu, ali ništa značajnije. Malo toplije nego jučer, ali navečer kreće jačanje juga, osobito na otvorenome moru, a onda već u noći i naoblačenje s kišom.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i uz njega u četvrtak i petak česta kiša, lokalno obilna uz nevere. Najprije jako jugo, zatim bura i tramontana koje će ipak do vikenda malo rastjerati oblake pa će od subote biti djelomice sunčano i češće suho. No, i ovdje osjetno svježije, osobito od petka.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od četvrtka kreće jedno oblačno, kišovito i svježije razdoblje. Pogoršanje će se tijekom četvrtka sa zapada proširiti na cijelu unutrašnjost uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a moguća je i obilnija oborina do subote, osobito u gorju. Pritom će zapuhati umjeren te jak sjeverac, zatim sjeverozapadnjak, a s njima od petka osjetno hladnije. Bit će to temperatura prolazno i ispod 15 Celzijevih stupnjeva u onom najtoplijem dijelu dana, što nismo imali još tamo od travnja i proljeća, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari