PROGNOZA VREMENA

Video | VRIJEME Još par dana neugodno pa i opasno vruće vrijeme; A onda…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ozbiljno shvatite upozorenja na današnju vrućinu, koja će ponegdje biti prisutna i od najranijih sati

Dolaze nam još dva neugodno vruća dana.

I dalje se nalazimo u grebenu anticiklone, no u nedjelju započinje spuštanje frontalnih poremećaja sa sjeverozapada kontinenta koji će nam naglo stići u utorak. U takvim okolnostima iza nas je još jedna vedra, ali topla, uz Jadran, osobito u Dalmaciji i vrlo topla noć.

Naime topao zrak se zadržava nad našim krajevima, a bez vjetra, temperatura je i ponegdje u unutrašnjosti, prije svega u urbanijim sredinama ostala iznad 20.

Više u VIDEOPRILOGU:

Poslijepodne na zapadu unutrašnjosti prevladavajuće sunčano, ali uz razvoj oblaka ne i baš sasvim stabilno. Tako na sjeverozapadu, posebice uz granicu sa Slovenijom prema večeri postoji lokalno mala vjerojatnost za koji prolazni grmljavinski pljusak. No, bit će prilično vruće uz temperaturu između 34 i 36 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu obilje sunca, tek malo oblaka, uglavnom navečer na krajnjem sjeveru. No, vrućina će biti još malo neugodnija uz oko 35-36 stupnjeva, ponegdje i do 37.

U Dalmaciji vrlo vruće, čak i još neugodnije nego danas, jer će i vjetar s mora biti još slabiji, čak i izostajati. Maksimalne tepmerature iznad 35 stupnjeva, u zaobalju opet visokih 39.

I na sjevernom Jadranu vrlo vruće i sparno. Samo će ponegdje biti slabog juga i jugozapadnjaka, prije svega u gorju. No, uz razvoj oblaka uz granicu sa Slovenijom i u Gorskom kotaru postoji mala mogućnost za prolazni koji kraći pljusak.

Početkom novog tjedna bit će sve nestabilnije uz južinu, a vrućinu će naglo prekinuti izražena promjena vremena koja se očekuje u noći na utorak i tijekom utorka. Lokalno je moguće i nevrijeme, srećom, već od srijede opet sunčanije. No, temperatura će biti niža i više od 10 stupnjeva nego ovih dana.

Južina na moru

Na moru će osim vrućine, neugodu do ponedjeljka stvarati sve izraženija južina. No, i ovdje tijekom utorak stiže svježiji zrak uz okretanje vjetra na jaku, ponegdje i olujnu buru. Mjestimična kiša i nevere najprije na sjevernom dijelu, a u srijedu su moguće i sporadično prema jugu, donose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari