PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Ljeto nam se vraća u punom sjaju, jedna stvar nam se ipak neće svidjeti

Iako visinska ciklona odmiče na jugoistok i postupno slabi, sjevernije od nas se premješta novi frontalni poremećaj. Iza toga, drugi dio tjedna u znaku će biti stabilnog vremena i anticiklone sa zapada

Još uvijek ostaje nestabilno. Iako visinska ciklona odmiče na jugoistok i postupno slabi, sjevernije od nas se premješta novi frontalni poremećaj. Iza toga, drugi dio tjedna u znaku će biti stabilnog vremena i anticiklone sa zapada, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

SRIJEDA

Sutra ujutro barem djelomice, često i pretežno vedro. No, mjestimice će uz obale rijeke, a osobito po gorskim kotlinama biti magle. Vjetar u početku slab, prijepodne tek ponegdje umjeren sjeverni, prema otvorenome moru i sjeverozapadni. Malo svježije na kopnu, bit će između 16 i 19 °C, dok malo iznad 20 °C i dalje ostaje na moru.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj opet promjenjiva naoblaka i lokalni pljuskovi s grmljavinom nešto vjerojatniji nego danas, moguće prolazno izraženiji. No, navečer se očekuje razvedravanje. Temperatura bez veće promjene, između 27 i 29 °C, ali će se uz prolazno umjeren sjeverac činiti malo manje toplo.

Na istoku promjenjivo i nestabilno uz izglednije lokalne pljuskove s kojima će biti pojačanog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Do tada vrlo toplo, čak vruće i sparno, do najviše 31 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali će biti razvoja oblaka u zaleđu kao i pokojeg pljuska, ali vrlo rijetko neki od njih mogu stići do same obale. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a navečer bura. Temperatura oko 30 °C.

Na sjevernom Jadranu promjenjivije u gorskim područjima, ali i u unutrašnjosti Istre, mogući lokalni pljuskovi, pa i koji izraženiji. No, uz more sunčanije, a bit će posvuda i barem malo toplije. Uz more oko 30 °C, u gorju između 23 i 26 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, a samo još u četvrtak valja računati na pojačanu, pod Velebitom ponegdje jaku buru. Zatim ona prava ljetna priča, nakon ne odviše toplih noći samo rijetko jutarnji burin, a dnevnu će sve izraženiju vrućinu malo ugodnijom činiti maestral.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Stabilnije, sunčanije i sve toplije ljetne prilike. Od petka povratak pravih ljetnih vrućina, ali će noći biti razmjerno svježe i moći će se dobro spavati te odmarati. Prolazno jedno kraće pogoršanje moguće tek tamo početkom idućeg tjedna, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari