PROGNOZA VREMENA

Video | VRIJEME Ludi provod ovog iznimno bogatog karnevalskog vikenda neće stati zbog malo kiše. Evo prognoze vremena za vikend

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj još više oblaka uz pojačan jugozapadnjak, lokalno s olujnim udarima, posebice u gorskim predjelima. Sunčana razdoblja rijetka i samo kratkotrajna. U Dalmaciji sve oblačnije, ali samo sporadično može biti malo slabe kiše i to uglavnom u zaobalju, dok se češće očekuje u noći na subotu

Nakon dugo vremena stiže nam jedna prava kišna epizoda u danima vikenda uz dobro nam poznatu genovsku ciklonu. To pogoršanje krenulo je već danas uz izraženu južinu s kojom nam stiže i postupno sve veća količina vlage sa Sredozemlja.

Petak

Ujutro i prijepodne već oblačnije i vjetrovitije, ali tmurno samo oko sjevernog Jadrana. U riječkom zaleđu i u Gorskom kotaru sve češća kiša. Drugdje uglavnom suho, a na istoku i jugu barem djelomice sunčano. Posvuda umjeren do jak jugozapadni vjetar, na moru jugo, ali razmjerno toplo jutro. Najniža temperatura viša je od one prosječno najviše dnevne za ovaj dio veljače.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj još više oblaka uz pojačan jugozapadnjak, lokalno s olujnim udarima, posebice u gorskim predjelima. Sunčana razdoblja rijetka i samo kratkotrajna. Ostaje suho, tek krajem dana malo kiše može pasti uz granicu sa Slovenijom. Temperatura bez veće promjene, između 15 i 18 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu porast naoblake, ali i dalje uz barem malo sunca. Puhat će slab do umjeren, ponegdje samo, uglavnom na zapadu jak jugozapadni vjetar, a temperatura slična, oko 18-19 °C, ponegdje čak i oko 20 °C.

U Dalmaciji sve oblačnije, ali samo sporadično može biti malo slabe kiše i to uglavnom u zaobalju, dok se češće očekuje u noći na subotu. Jako jugo, lokalno olujni udari pa će se činiti malo svježije, iako će temperatura biti slična, između 14 i 16 °C.

Na sjevernom Jadranu većinom oblačno po jakom jugu i jugozapadnjaku. Kišovito na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, a kiša sve izglednija i drugdje uz obalu te u gorju. Temperatura bez veće promjene.

Idućih dana na kopnu

Vikend na kopnu i dalje u znaku južine i iznadprosječne topline, ali uz sve izgledniju kišu.

Najprije samo povremenu u subotu poslijepodne, a onda znatno češća u nedjelju. Oborine prestaju početkom idućeg tjedna. Zatim suho i sve manje toplo, u utorak uz najviše sunca. Od srijede čini se još malo svježije, primjerenije dobu godine uz sjeverac.

Idućih dana na moru

Na Jadranu za vikend tmurno, kišovito i vrlo vjetrovito, nešto sunčanih razdoblja moguće u nedjelju na otocima.

Valja računati na obilne količine kiše pa i moguće nevere, posebice u nedjelju u Dalmaciji. Jugo slabi početkom idućeg tjedna, ali okreće na buru koja će jačati te rastjerati zaostale oblake. Temperatura malo niža od ponedjeljka, osobito jutarnja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari