PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Meteorologinja: ‘Vikend donosi ozbiljniju promjenu vremena. Snizit će se temperatura…’

Snizit će se temperatura što će nam svakako dobro doći, a promjenjivo i manje vruće nastavit će se i idući tjedan

Stabilno i sunčano vrijeme ostaje i u petak, no barem nam više ne pristiže vruć saharski zrak, nego onaj malo ugodniji, sa sjevera Europe. Tako je još u petak, a onda promjenjivije, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.hr.

U petak ujutro tako će u unutrašnjosti biti oko 20 stupnjeva, ili malo iznad, a ugodnije – 16 do 18 stupnjeva bit će u gorskom dijelu. Na Jadranu čak 10 stupnjeva više. Osobito neugodna bit će, kao i prethodnih dana, noć na južnom dijelu.

Većina dana u petak bit će i sunčana i vruća, ali kasnije poslijepodne i navečer postoje šanse i za grmljavinske pljuskove – lokalno i izraženije.

Istočni dio vrlo sličan – tijekom dana sunčano i vruće, a predvečer je moguć jači razvoj oblaka i grmljavinski pljusak.

Na jugu Jadrana i u zaleđu još jedan vruć i suh ljetni dan. Najviša temperatura popet će se opet i do 38 stupnjeva, a u moru je oko 28!

Sunčan i vruć bit će i sjeverni dio, a lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, mogući su krajem dana u gorskom dijelu zemlje.

Ozbiljnija promjena vremena

Vikend nam, što se tiče kopnenih krajeva, donosi jednu ozbiljniju promjenu vremena, najviše zbog kiše i pljuskova koji lokalno mogu biti jaki i izraženi. Snizit će se temperatura što će nam svakako dobro doći, a promjenjivo i manje vruće nastavit će se i idući tjedan.

Na Jadranu vikend sunčan i vruć, jedino u subotu i to na sjevernom dijelu može biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Od ponedjeljka duž cijelog Jadrana promjenjivije vrijeme i malo manje vruće što će vjerujem svi jedna dočekati, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari