PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Napokon stiglo osvježenje, toplinski val – ‘pa pa’! Meteorologinja otkrila gdje će biti pljuskova i grmljavine

Do sredine tjedna u unutrašnjosti još vrlo promjenljivo uz povremene pljuskove, i dalje lokalno moguće izraženije. Na Jadranu utorak promjenljiv uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, a lokalan pljusak bit će još moguć i u srijedu

Promjena je počela, a s približavanjem frontalnog poremećaja i zatvaranjem ciklone u višim slojevima atmosfere procesi će se u ponedjeljak pojačavati jer će do nas stizati još vlažniji te malo svježiji zrak, prognozira Tanja Renko za RTL Danas.

PONEDJELJAK

Prijepodne promjenljivo, ponegdje, posebno na dijelu Jadrana i pretežno oblačno. Izraženiji pljuskovi odnosno nevremena bit će u prvom dijelu dana vjerojatniji na Jadranu i uz njega. S njima će biti i prolazno pojačanog vjetra te obilnije kiše. Oborina može sasvim izostati na krajnjem istoku. Jutarnja temperatura od 16 do 21 Celzija u unutrašnjosti te između 21 i 26 Celzija na Jadranu.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i obilnom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, no uz pljuskove vjetar može biti kratkotrajno pojačan. Bit će manje toplo nego jučer, posebno u najzapadnijim predjelima. Temperatura većinom od 24 do 29 Celzija. U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenljiva naoblaka te povremeni pljuskovi, a svakako treba računati i na lokalno izraženije nevrijeme i obilniju kišu. Moguća je i tuča, a uz nevrijeme jak i olujan vjetar. Temperatura većinom od 29 do 32 Celzija.

Popuštanje vrućine očekuje se i u Dalmaciji gdje će i u nastavku dana s promjenljivom naoblakom još biti pljuskova, lokalno i jačih nevera što zahtjeva daljnji oprez. Jugo i istočni vjetar bit će umjereni do jaki, no s neverama treba računati i na pojačan vjetar i valovitije more. Najizraženiji pad temperature očekuje se u većinom oblačnom gorju gdje će povremeno biti jačih pljuskova. Na sjevernom Jadranu povremeno i dulja sunčana razdoblja, no i dalje mjestimični pljuskovi, moguće i izraženiji. Zapuhat će bura, podno Velebita i jaka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu utorak promjenljiv uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, a poneki lokalan pljusak bit će još moguć i u srijedu. Nakon prolazno slabljenja vjetra u utorak bura će pojačati ponovno sa srijede na četvrtak kada nam se vraćaju prave ljetne prilike.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do sredine tjedna u unutrašnjosti još vrlo promjenljivo uz povremene pljuskove, i dalje lokalno moguće izraženije, no potkraj srijede vrijeme će se postupno smirivati pa će od četvrtka prevladavati suho i sunčano vrijeme. I dnevna temperatura zraka će postupno rasti, posebno od petka, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari