PROGNOZA VREMENA

Video | VRIJEME Nastavljaju se hladniji dani, negdje moguć i snijeg! Evo do kada će vrijeme biti nestabilno

Sredinom novog tjedna promjenjivije i nestabilnije, osobito na zapadu i u gorskoj Hrvatskoj. Na Jadranu oborine glavninom u utorak i srijedu kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom

Danas u polju visokog tlaka, međutim, tlak pada kako nam se približava plitka ciklona koja se formirala u Ligurskom moru. U takvim uvjetima uz i dalje hladan zrak pristiže nam sve više vlage.

Tako danas vedrije jutro, na kopnu i hladnije pa je u nizinama izgledan slab mraz, osobito u predjelima gdje izostane vjetar. Od -1 do 3 °C, duž obale između 7 i 10 °C. Potom postupan porast naoblake sa zapada, ali ostaje uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura i istočnjak, u Dalmaciji okreće na jugo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj oblačnije, ali tek navečer je moguća kiša. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a temperatura slična današnjoj – 12, 13 °C.
U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno oblačno, ali uglavnom u Podunavlju može biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, a temperatura par stupnjeva viša od jučerašnje.

U Dalmaciji pretežno, na sjevernom dijelu djelomice sunčano. Puhat će umjereno do jako jugo, ali se temperatura neće značajnije mijenjati – između 16 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno. Prema kraju dana sve izglednija kiša, navečer i izraženi pljuskovi moguće praćeni grmljavinom, a u najvišim predjelima može biti i malo susnježice ili snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, češće ustvari istočni vjetar, prema otvorenom moru i jugo. U gorskim predjelima između 9 i 12 °C, duž obale oko 15 °C.

Prognoza za kopno

Sredinom novog tjedna promjenjivije i nestabilnije, osobito na zapadu i u gorskoj Hrvatskoj. Od četvrtka sunčanije i mirnije, ali je još uvijek u početku moguć pokoji kraći popodnevni pljusak. Sve do petka svježe uz slab do umjeren vjetar sa sjevera, a potom će zapuhati jugozapadnjak s kojim će temperatura, barem ona dnevna, biti viša, ponovno oko 20 °C.

Prognoza za more

Na Jadranu oborine glavninom u utorak i srijedu kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom.

Nestabilno međutim sve do vikenda kada će se postupno razvedravati. Bura pak posustaje sredinom tjedna i okreće na jugozapadnjak, potom i jugo, ali se temperatura neće značajnije mijenjati, tek malo ugodnije, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari