PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Nazire se kraj paklenih vrućina? Idući tjedan stiže velika promjena vremena!

U ponedjeljak će se u dosta gradova temperatura čak spustiti ispod 30, a bit će kiše i oblaka. Rashlađivat će nas i lagani sjeverac

U četvrtak od jutra u kopnenim krajevima malo manje vruće jer će sa slabim sjevernim strujanjem ipak stići malo ugodniji zrak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena bura, pod Velebitom će u noći biti i jakih udara pa će također biti podnošljivije, jedino u Dalmaciji i dalje nesnosnih 28, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.hr.

Iako će tijekom dana prevladavati sunčano u većini unutrašnjosti, uz slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar temperatura će biti stupanj dva niža nego proteklih dana. Uz jači razvoj oblaka moguć je rijetko i kakav pljusak, ali samo u gorju na ovim područjima.

Na istoku također sutra sunčano i stabilnije. Bit će vruće – najviša temperatura između 32 i 35 stupnjeva.

Jug zemlje i dalje će mjeriti vrlo visoke temperature. U zaleđu oko 38 stupnjeva, a samo stupanj ili dva manje na obali i otocima. I u moru toplo, bez promjena – uglavnom 28 ili 29.

Na sjevernom dijelu malo manje vruće, pogotovo što će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. U četvrtak su pljuskovi najizgledniji u gorskoj Hrvatskoj gdje će se mjeriti oko 30 stupnjeva.

Još će i u petak biti vruće, u većini unutrašnjosti oko 34, ponegdje i 35, a onda za vikend, ali i u nastavku idućeg tjedna promjenjivije i manje vruće vrijeme! U ponedjeljak će se u dosta gradova temperatura čak spustiti ispod 30, a bit će kiše i oblaka. Rashlađivat će nas i lagani sjeverac tako da, što se tiče vremena, dolaze manje vrući dani.

I za Jadran ima dobrih vijesti oko vrućine! Treba izdržati do nedjelje kada će se konačno sniziti temperature i na našem krajnjem jugu, a manje vruće bit će i noći. Početkom novog tjedna stiže kiša, no velika je mogućnost i za razvoj nekog jačeg nevremena pa treba svakako pratiti prognoze i upozorenja, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari