PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Pred nama je vikend, kakvo će nam biti vrijeme? Evo što prognozira meteorologinja

Iako se nalazimo u polju anticiklone, sa istočnim i jugoistočnim strujanjem pritječe vlažan zrak.

Ujutro bit će oblačno i kišovito u zapadnom dijelu unutrašnjosti, na sjevernom i srednjem Jadranu te u dalmatinskom zaleđu. Jedino na jugu i na krajnjem istoku promjenjivo oblačno i uglavnom suho! Na sjevernom dijelu Jadrana zapuhat će bura i to umjerena do jaka, a u ostatku zemlje i dalje jugo i jugoistočni vjetar, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.

U drugom dijelu dana oblaka će ipak biti manje, prestat će i kiša, ali na sjeveru unutrašnjosti još će povremeno pasti koja kap. Temperatura slična ili koji stupanj niža nego jučer – od 13 do 15 Celzija.

Istok zemlje poslijepodne bez većih promjena u odnosu na jutro – prevladavat će oblačno, a poslijepodne je i ovdje moguće malo kiše – osobito u Posavini i u gorju zapadne Slavonije. Puhat će umjeren jugoistočni vjetar, a temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

Južni Jadran poslijepodne će imati manje oblaka i manje oborina nego ujutro. Slabe kiše ili pljuskova može biti još u zaleđu, a najsunčanije će opet biti na krajnjem jugu. Pojačat će i jugo pa će poslijepodne puhati umjereno do jako.

I za sjeverni dio poslijepodne više sunca, a u gorskom dijelu i na riječkom području uz povećanu naoblaku još povremeno može pasti malo kiše. Bura će oslabjeti i okrenuti na umjereno jugo. Najviša temperatura oko 15 u gorskom dijelu i 20 do 23 na moru i otocima.

NAREDNIH DANA NA JADRANU

Na Jadranu u petak i subotu kišovito s tim da će kiša u subotu biti jača i izraženija, ponegdje i praćena grmljavinom. Bit će vjetrovito uz jako jugo, ali onda od nedjelje i ovdje posvuda sunčanije uz smanjenje vjetra. U nedjelju ujutro prolazno će zapuhati umjerena bura, a onda slab maestral.
Dakle od nedjelje i na Jadranu sunčano, manje vjetrovito, a ostaje i dalje toplo – pogotovo za drugu polovicu listopada.

NAREDNIH DANA NA KOPNU

Prema vikendu nas očekuje još jedna i to za Jadran izraženija promjena vremena. U unutrašnjosti u petak malo kiše uz temperaturu oko 16 stupnjeva. Vikend uglavnom sunčan i bez kiše, ali nedjelja će biti malo hladnija – i to osobito jutro. Slično i početkom novog tjedna kad će osim hladnoće ujutro često biti i magle, ali zato će dnevna temperatura biti u porastu pa će sredinom tjedna opet biti oko 20, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari