VRIJEME Pripazite – za vikend nas čeka olujno jugo i obilna kiša!

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Temperatura na Jadranu ostaje oko 22 Celzijeva stupnja

Situacija u Europi je vrlo promjenjiva. Tijekom dana bi sa sjevera će nam se približiti fronta, međutim njena glavnina će proći malo više prema sjeveroistoku od nas, tako da će zahvatiti tek dio Hrvatske i to svojim oslabljenim repom. Najviše sunca očekuje se na Jadranu.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Bit će ugodno s temperaturom oko 20 Celzijevih stupnjeva, na moru i slabom burom te sjeverozapadnim vjetrom. Tek navečer, iza 19 sati bura će ojačati na jaku i olujnu.

U četvrtak i petak na kopnu djelomice sunčano, lokalno uz maglu koja se ponegdje može dulje zadržavati. Za vikend viša temperatura, ali oblačnije i vjetrovitije. Već u subotu je moguće malo kiše, a onda će u nedjelju ona biti češća.

Na obali u četvrtak još posvuda sunčano, vjetar će okrenuti na jugo. U petak oblačnije, jugo će jačati, a na sjeveru već biti i kiše. Za vikend obilna kiša i olujno jugo, osobito u nedjelju.

Temperatura ostaje oko 22 Celzijeva stupnja iako će se zbog vjetra činiti hladnije.
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari