PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Video | VRIJEME Prognoza za vikend: Saznajte možete li planirati aktivnosti na otvorenome

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Tek povremeno tijekom subote može biti više oblaka u najsjevernijim krajevima, ali uz gotovo zanemarivu mogućnost za sporadično slabe oborine

Preko nas se upravo razmjerno brzo premješta jedan oslabljeni frontalni poremećaj sa sjevera kontinenta, ali radi se uglavnom o samo prolazno povećanoj naoblaci i vrlo malo oborina, čak će nerijetko i ostati suho.

Petak

Jače naoblačenje ujutro i tijekom prijepodneva. Samo rijetko može biti slabih oborina, u obliku kiše u Dalmaciji i to uglavnom na otocima, dok će u unutrašnjosti to biti još rjeđe, većinom u Slavoniji.

Više u VIDEOPRILOGU:

No, na istoku zbog niskih jutarnjih temperatura se kiša može smrzavati na hladnom tlu pa je moguća i opasna poledica. Potreban je malo veći oprez u prometu.

Poslijepodne sve više sunca, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar u početku slab, zatim u drugom dijelu dana ponegdje umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na moru sve jača tramontana, osobito navečer. Najviša dnevna temperatura slična ili malo viša, između 5 i 10 °C na kopnu, na moru oko 11-12 °C, no činit će se na vjetru i dalje hladno.

Vikend na moru

Vikend na moru opet pretežno sunčan, ponegdje čak uz dosta vedrine, osobito u nedjelju. Samo još u subotu ujutro valja računati na vjetrovite prilike. Puhat će umjerena i jaka bura i tramontana, no ubrzo će oslabjeti i okretati na slab sjeverozapadni vjetar. Temperatura bez veće promjene, ujutro oko 5 °C, a danju oko 12 °C.

Vikend na kopnu

U unutrašnjosti stabilan i uglavnom suh vikend. Tek povremeno tijekom subote može biti više oblaka u najsjevernijim krajevima, ali uz gotovo zanemarivu mogućnost za sporadično slabe oborine. Sjeverozapadnjak će ubrzo oslabjeti, a već tijekom subote zapuhati jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura malo porasti, osobito u nedjelju, prognozira Dorian Ribarić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari