TJEDNA PROGNOZA

VRIJEME Sjajne vijesti! Pred nama je pet lijepih kasnoljetnih dana

Photo: Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Temperatura će gotovo posvuda biti 30, 31 °C u hladu, a tek će slab sjeverac i prolazno povećana naoblaka ublažavati osjet vrućine

Za iznadprosječno toplo rujansko vrijeme zaslužna je prostrana anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti i idućih dana. Zbog ciklone u istočnom Sredozemlju, postojana će biti razlika u tlaku zbog koje nas očekuje i prilično vjetrovito vrijeme, osobito duž obale.

U nedjelju sunčano, u kopnenoj unutrašnjosti mirno uz slab vjetar. Nakon ranojutarnjih 12 do 15 °C na kopnu, na moru ujutro vrlo toplih 21 do 25 °C, temperatura će brzo rasti.

Na Jadranu vedro i vruće nedjeljno poslijepodne. Na sjevernom Jadranu vedro, vruće od 30 do 32 °C. Bura umjerena s udarima do 65 km/h, u podvelebitskom području do 85 km/h i još će malo izmješati more Kvarnerskog zaljeva. U gorju će biti malo grudastih oblaka, ali ostaje pretežno sunčano i još toplije nego danas: od 24 do 27 °C.

Na južnom Jadranu – posvuda oko 32 stupnja. Puhat će sjeverozapadnjak, no prema večeri jača bura na sjeveru Dalmacije i širi se dalje na jug. Mogući su mjestimice jaki do olujni udari.

Slično će se vrijeme na kopnu zadržati sve do gotovo kraja idućeg tjedna. Čini se da potkraj četvrtka stižu uz sjeverac, lokalno i pljuskovi te osvježenje, ali o tome preciznije idućeg dana.

Na moru sve do petka tople noći, vrući dani, odnosno gotovo pravo ljetno vrijeme. Jake će bure biti i u ponedjeljak, zatim slabi, danju okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Krajem tjedna vjerojatno stiže nova epizoda jake bure uz blago osvježenje i poneki pljusak na sjeveru.

Pred nama je pet lijepih kasnoljetnih dana s ugodnim jutrima na kopnu, vrućim danima u cijeloj zemlji. Povoljno za radove na otvorenom, dozrijevanje grožđa ili jednostavno odmor u prirodi, kako – tko!
Željka Pogačić/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari