USKORO RAZVEDRAVANJE

VRIJEME Srijeda još oblačna i promjenjiva. Meteorolog otkrio kada dolazi stabilnije vrijeme

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Mnogi su odahnuli prolaskom frontalnog poremećaj. Ne samo zbog izostanka mutnoće i izražene južine, nego je na kopnu i osjetno osvježilo, za desetak stupnjeva, što je svakako primjerenije početku travnja

No, tek je primjereno dobu godine, jer se jučer na kopnu išlo blizu rekordnih travanjskih temperatura, a po prvi put se ove godine u Hrvatskoj prebacilo 30 °C i to na osječkom aerodromu, kaže RTL-ov meteorolog.

Iako ugodnije, jučer nije bilo baš sasvim stabilno, pa je uz razvoj oblaka u unutrašnjosti bilo pljuskova, grmljavine, lokalno i tuče. No, znatno stabilnije idućih dana u polju anticiklone koja se prostire Sredozemljem. Jedan će poremećaj danas proći sjevernije od naših krajeva, a malo samo vlage “procuriti” do naših krajeva.

Srijeda

Ujutro nakon noćne, barem djelomične vedrine, opet porast naoblake, najprije na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu.

No, ostaje suho, možda samo koja kap kiše padne u riječkom zaleđu. Vjetar u početku slab, zatim slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura malo niža, osobito na kopnu, gdje će biti prohladno – između 4 i 6 °C. Na moru oko 10 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uglavnom oblačno, mala šansa da negdje nakratko proviri koja zraka sunca. No, uglavnom neće biti oborina, ali hoće umjerenog, na udare ponegdje i jakog jugozapadnog vjetra, osobito u gorju. Činit će se zato malo manje ugodno uz sličnu temperaturu današnjoj, oko 17-18 °C. Na istoku pretežno oblačno, osobito oko slavonskog gorja, ali suho. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar – ugodno, između 18 i 20 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, ali samo kraća sunčana razdoblja. Slabo do umjereno jugo, izraženije na otvorenome moru, ali slabi navečer. Temperatura oko 19 °C. Na sjevernom Jadranu oblačno, malo sunca možda na otocima i uz zapadnu obalu Istre. Pritom u okolici Rijeke te u Gorskom kotaru može pasti malo kiše. Temperatura oko 16 °C uz slab do umjeren, prolazno samo pojačan jugozapadni vjetar. Kasno navečer vjetar slabi, a kreće i razvedravanje.

Idućih dana na moru

Na Jadranu stabilno, pretežno sunčano, malo samo visokih oblaka, a ubrzo i vedro te i ovdje sve toplije. Vjetar većinom slab, tek povremeno danju umjeren maestral, uglavnom u Dalmaciji.

Idućih dana na kopnu

Od četvrtka znatno stabilnije te sve sunčanije i toplije. Jutra relativno svježa, a danju temperatura iznad 20 °C, a za vikend nerijetko preko 25 °C, dakle opet vrlo toplo. Bit će povremene južine, ali manje izražene i manje neugodne. Mnogima će to biti povoljniji dani, bez kiše i saharske prašine na vidiku, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari