PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Stiže vikend, a vrijeme ‘klimavo’… Meteorolog otkrio kada se opet možemo veseliti suncu

Anticiklona nam slabi, ostajemo na njenom rubu iduća dva dana, ali sasvim će nam se približiti poremećaji sa zapada kontinenta. Stizat će vlažan zrak, a bit će i nestabilnije na Jadranu i uz njega

Tijekom jutra sve oblačnije pa i tmurnije na Jadranu i područjima uz njega, povremeno s kišom, nešto češće na sjevernom dijelu, a ponegdje na otocima može već i zagrmjeti. Kiše će biti i u gorju, dok će u ostatku unutrašnjosti još ostati uglavnom suho, prema istoku uz više sunčanih razdoblja. Vjetar slab, u Slavoniji ponegdje umjeren jugoistočni, a sve vjetrovitije na moru. Jako jugo, prema otvorenome s olujnim udarima. Najniža temperatura između 8 i 11 Celzijevih stupnjeva na kopnu, a oko 17-18 stupnjeva duž jadranske obale, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom oblačno, povremeno uz malo kiše, samo prolazno nešto izraženije možda južnije od Zagreba. Vjetar slab, a ostaje podjednako svježe, ako i ne malo svježije. Bit će 13-14 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sve oblačnije, ali samo lokalno uz malo kiše, često će i ostajati suho, osobito prema istoku. Temperatura uz slab do umjeren jugoistočni vjetar, malo viša, bit će između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo, opet uz povremenu kišu, moguć i koji neverin, osobito prema jugu. No, na sjeveru će prolazno biti sunčanih razdoblja. Posvuda vjetrovito uz umjereno, ponegdje, osobito na jako jugo. Malo manje toplo, bit će uglavnom između 21 i 23 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno s kišom, ponegdje moguće izraženijom pa i u obliku kojeg pljuska praćenog grmljavinom. Prema otvorenome jako pa i olujno jugo, ali će krajem dana malo popustiti. Temperatura oko 20 stupnjeva, u Gorskom kotaru i Lici između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u vikend ulazimo uz dosta oblaka uz moguće izraženije pljuskove praćene grmljavinom, za sada izglednije na otocima i moru, ali stići će zasigurno koji i do same obale. Jako jugo na sjevernom dijelu okreće na istočnjak i buru koji će u nedjelju rastjerati zaostale oblake. Od ponedjeljka znatno sunčanije i mirnije, a bit će i ugodno toplo.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti barem djelomice sunčano, malo možda kiše još u subotu, ali uglavnom će to biti samo u gorju. Od nedjelje pretežno sunčano, početkom idućeg ugodnije, ali nakon prohladnog jutro, često uz maglu, koja ponegdje može biti i dugotrajna pa će o tome ovisiti i dnevni hod temperature, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari