PROMJENLJIVO DO PETKA

VRIJEME Stiže vlaga sa Sredozemlja i donosi – još neugodnije vremenske prilike

Puno niže temperature, a bit će i pljuskova

Nastavlja se dotok prilično vlažnog zraka sa Sredozemlja u jugozapadnoj struji. Ta će vlaga u par valova stizati nad naše krajeve sve do četvrtka, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Srijeda

Tijekom iduće noći i jutra većinom oblačno, na kopnu opet ponegdje prilično kišovito, lokalno s obilnim oborinama, osobito u gorju, a moguće i u Slavoniji te Posavini u obliku jačih pljuskova.

Neverini mogući i duž obale, ali već ujutro sve rjeđi, osobito tijekom prijepodneva. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na moru jugo i istočnjak, pod Velebitom i bura. Najniža temperatura između 12 i 16 Celzija, na moru od 17 do 22 stupnja.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prestanak oborina i postupno smanjenje naoblake. No, bit tu samo rijetko kraćih sunčanih razdoblja, a uz i dalje slab sjeverac bit će i još malo svježije nego danas, ponegdje će i ostati ispod 20 Celzija.

Na sjevernom Jadranu prolazno razvedravanje, na Kvarneru s burom, pojačanom na senjskom području pa će biti duljih sunčanih razdoblja. Poneki kraći pljusak u Istri, dok će oblačnije ostati u Gorskom kotaru i Lici uz još malo kiše. Krajem dana novo jače naoblačenje s kišom.

Na istoku glavnina kiše prijepodne, a sada već prestaje, još će kojeg pljuska biti samo u Posavini i oko Srijema. Zatim će biti i nešto sunca, a ostaje ugodno, većinom između 20 i 22 Celzija.

U Dalmaciji smanjenje naoblake, sunčanije, čak će sunčano ponegdje i prevladavati. Novo naoblačenje tek navečer, a do tada te kakav kraći pljusak moguć lokalno u zaleđu. Vjetar slab, rijetko umjeren sjeverozapadni, a temperatura ostaje oko 27do 28 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu

Još uvijek promjenjivo i nestabilno u četvrtak, no pljuskovi će češći biti u gorskim krajevima i na istoku zemlje, lokalno moguće opet izraženiji. Ubrzo razvedravanje, a nakon nešto svježijeg jutra u petak slijedi dulje stabilnije i osjetno toplije razdoblje. Već za vikend opet mnogima i vruće i sparno.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u četvrtak neverini mogući duž cijele obale, ali ubrzo stabilnije kao i na kopnu, samo koji pljusak u petak ujutro još moguć na krajnjem jugu. Zatim obilje sunca, bez odviše jakog vjetra, a danju vrlo toplo i vruće, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari