PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Temperature danas skaču do +38! Ovi će dijelovi zemlje biti na najvećem udaru

Situacija slična kao prethodnih dana. Pritječe nam vruć zrak i pred nama je vrhunac toplinskog vala dok se poremećaji premještaju uglavnom sjevernije i zapadnije od naših krajeva

Ujutro i prijepodne obilje sunca, osobito na moru i vedrine. Po noći neće osvježiti pa rano ujutro toplo, na moru i vrlo toplo – u unutrašnjosti 21, 22 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju koji stupanj manje, a na Jadranu posvuda iznad 25 stupnjeva, prognozira Sven Vorkapić za RTL Danas.hr.

Vjetar uglavnom slab ili će potpuno izostati. Bit će tako i sparno, a poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj vrlo vruće. Prevladavajuće sunčano uz malo oblaka dnevnog razvoja, vrlo mala mogućnost za rijetko kakav pljusak oko gorskih područja te većinom slab jugozapadni vjetar – govorimo o pravnom ljetnom danu.

Temperatura 36, 37 stupnjeva, ponegdje moguće i 38 Celzijevih. Ni sjeverni Jadran nije iznimka. I ovdje pretežno sunčano i vrlo vruće, ali u gorju i ne posve stabilno. Uz umjeren dnevni razvoj oblaka može pasti koji kratkotrajni lokalni pljusak praćen grmljavinom, ali to vrlo rijetko i uglavnom u Gorskom kotaru. Temperatura od 33 do 36 Celzijevih.

Slavonija, Baranja i Srijem također na udaru vrhunca toplinskog vala s temperaturom oko 38 stupnjeva. Bit će pretežno sunčano, vrlo vruće i sparno uz slab do umjeren jugoistočnjak.

U Dalmaciji sunčano i vedro. I ovdje vrlo, lokalno u zaleđu i iznimno vruće, uz obalu između 33 i 36 stupnjeva, a u zaobalju lokalno i preko 38 °C. Uz slab do umjeren jugozapadnjak bit će osobito uz more to barem malo lakše podnošljivo.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, samo u subotu uz češće oblake dnevnog razvoja, a na širem riječkom području i unutrašnjosti Istre može biti i pokojeg sporadičnog pljuska. Krajem vikenda zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a sredinom novog tjedna vjerojatna je prolazna bura, najprije podno Velebita.

PROGNOZA ZA KOPNO

Na kopnu i idućih dana ostaje pretežno sunčano te vrlo vruće uz uglavnom slab vjetar. Vrlo velika opasnost od toplinskog vala ostaje na snazi, osobito na istoku i u novom tjednu, dok će u središnjim predjelima i gorju biti samo malo manje vruće, ali i dalje uglavnom iznad 35 stupnjeva. Za vikend i malo nestabilnije, osobito u subotu može biti pokojeg popodnevnog kratkotrajnog pljuska praćenog grmljavinom, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari