PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Tople noći, vrući dani: Ovog tjedna vrhunac toplinskog vala uz iznadprosječne temperature!

Idi na originalni članak

U unutrašnjosti prevladavajuće sunčano uz izraženu vrućinu i iznadprosječne temperature, na Jadranu također bez promjene

Oglas

Vrućina je već izražena, a još neugodnija bit će u novom tjednu, ne samo na moru, nego i na kopnu. Nalazimo se u polju anticiklone, veći poremećaji se zadržavaju dalje od naših krajeva, ali će tlak idućih dana biti u padu, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Bit će to vrlo velika opasnost djelovanja vrućine na naše zdravlje, idemo prema vrhunce toplinskog vala, a osvježenje neće pružiti ni mogući rijetki pljuskovi na kopnu, dapače tada će biti samo sparnije.

PONEDJELJAK

Visoke su dnevne temperature, ali se dnevna vrućina na Jadranu i područjima uz njega zadržava i do kasno u noć, a malo popusti tek pred samo jutro. Nedovoljno za propisno se odmoriti ili naspavati bez rashlađivanja. Noć će topla, ona s temperaturom iznad 20 stupnjeva biti ponegdje na kopnu. Sutra prijepodne, dakle, opet dosta vedrine i sunca, tek prolazno nešto visokih, uglavnom prozirnih oblaka na zapadu zemlje. Vjetar slab, duž obale tek mjestimice slab do umjeren burin.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, nerijetko i potpuno vedro ili uz tek koji manji oblačak na nebu. Pritom još malo toplije nego danas, dakle, vrlo vruće uz 36 lokalno čak do 37 stupnjeva.

Na istoku sunce, vedrina i izražena vrućina. Zapuhat će samo prolazno slab do umjeren istočni, češće jugoistočni vjetar, ali temperatura 36-37 stupnjeva.

U Dalmaciji obilje sunca, vrlo vruće, posebice u zaleđu, dok će na obali i otocima barem kakvo takvo manje olakšanje prolazno donositi slab vjetar s mora.

Sunčano i na sjevernom Jadranu, manji oblaci možda ponegdje samo u gorju. Uglavnom vrlo vruće, osobito bliže moru, do čak 37-38 stupnjeva, a neće pomoći puno slab jugozapadni ili zapadni vjetar.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu gotovo bez ikakve promjene, a vrlo mala šansa za koju kap kiše ili pljusak uglavnom samo u unutrašnjosti Istre. Vrlo tople noći, vrlo vrući dani. Vjetar čak malo slabiji, a maestral osjetniji čini se samo u četvrtak i petak.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti prevladavajuće sunčano uz izraženu vrućinu i iznadprosječne temperature za ovo doba godine, a zaredat će se i neugodne tople noći. No, u zapadnim područjima ipak malo nestabilnije, pa će biti manje šanse za poneki kraći popodnevni pljusak praćen grmljavinom, osobito sredinom tjedna pa idućeg vikenda, piše Danas.hr.

Exit mobile version