PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku, moguće poplave, tuča… Do kada će sve trajati?

Najviša temperatura biti oko 26 stupnjeva, zatim prema večeri još svježije

S ovom snažnom promjenom vremena vraćamo se u jesenske uvjete. Naime, stigla je ciklona iz Italije.

Uz obalu i u gorju moguće su lokalno obilne oborine, nevere, više od 70 litara po četvornom metru, koja može pasti u kraćem vremenu pa svakako budite na oprezu. Uz sve to, uz obalu će puhati do jako jugo. Jutro će biti toplije, ali i neugodnije nego jučer uz veliku vlagu. I popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta oblaka, još povremeno kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji, prognozira Željka Pogačić Brckan za RTL Danas.

Zatim prema večeri smirivanje i postupno razvedravanje. Okreće na sjeverac. Bit će svježije, najviša temperatura oko 25 stupnjeva. Na istoku zemlje popodne uz kišne oblake i to uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom i tako sve do večeri. Puhat će jugoistočni vjetar u okretanju na sjeverni.

Najviša temperatura biti oko 26 stupnjeva, zatim prema večeri još svježije. Nestabilno i popodne u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Velika je vjerojatnost i za snažne nevere na širem šibenskom, ali i dubrovačkom području. Jugo u smirivanju, uz nevrijeme i olujno. Nešto svježije nego danas.

Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne dosta oblaka, kiša sve rjeđa, još povremeno uz poneki pljusak. Prema večeri razvedravanje, smirivanje vjetra, ali samo kao zatišje prije bure. Najviša temperatura od 22 do 25 stupnjeva.

U nastavku tjedna

Oblaci će odmicati, stoga će utorak i srijeda na kopnu biti uglavnom sunčani, uz malu vjerojatnost za poneki zaostali pljusak. Uz svježije dane i često maglovita jutra. Pravo jesensko kišno vrijeme čeka nas od četvrtka pa sve, čini se, do nedjelje.

U utorak ujutro na jugu Dalmacije još pljuskovi, a zatim sunčano i opet vruće. No, vrućina neće potrajati. U četvrtak stiže nova kišna epizoda s jakim jugom i škurom burom.

Upaljen meteoalarm

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom. Izdana su žuta i narančasta upozorenja zbog pljuskova s grmljavinom, jakih udara vjetra i velike količine oborina.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji u upozorenju DHMZ-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari