VRLINE I MANE ZEMALJA: Doznajte po čemu je Hrvatska najbolja u svijetu

Švedska asocira na pop glazbu, Finska na informativne medije, Njemačka na alkohol i najbolje putovnice, a Švicarska na inovacije

Web site Information Is Beautiful, koja koristi podatke Reutersa, Forbesa, Svjetske banke, CIA-e i brojnih drugih izvora, napravila je informativan pregled vrlina i mana zemalja. Također su uzeli u obzir na što koja zemlja asocira u globalnom kontekstu.

Prema podacima koji su prikupljeni, Hrvatska je najbolja po doniranju i transplantaciji bubrega i jetre. Danas Hrvatska ima najkraće vrijeme čekanja na presađivanje organa pa se bubreg čeka do dvije godine, dok se u Njemačkoj čeka i sedam godina jer je, među ostalim, to primjer zemlje koja ima mali broj darivatelja.

Švedska asocira na pop glazbu, Finska na informativne medije, Njemačka na alkohol i najbolje putovnice, a Švicarska na inovacije.

Francuska nije prepoznata kao zemlja vina, nego država u kojoj se ispija viski, a Španjolska je na glasu kao LGBT tolerantna.

hrvatska-informacija-2

Velika Britanija vodi po broju milijardera, dok su najbolji radni uvjeti na Islandu.

SAD je percipiran kao zemlja onih koji šalju i primaju spam mailove, dok su u Kanadi, prema ovoj mapi, ovisnici o Facebooku.
Vijesti.hr
Foto: Information Is Beautiful

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari