Video | ZA DLAKU IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Vatrogascu Stjepanu izgorjela kaciga a on se vratio gasiti požar

Ljubav prema vatrogastvu naslijedio je od oca i starijeg brata

Jedan vatrogasac iz okolice Zaprešića cijeli će život pamtiti prošli ponedjeljak, kada je za dlaku izvukao živu glavu. U izuzetno zahtjevnoj intervenciji izgorjela mu je kaciga i nagorjelo odijelo, a on se nakon intervencije hitne pomoći ponovno vratio gasiti požar!, izvještava Ružica Đukić za RTL.hr.

“Ovo je kaciga koja je ostala od moje zaštitne opreme od požara koji se zbio prije nekoliko dana u općini Pušća. Izgorena je. Oprema je odradila svoje na toj zahtjevnoj intervenciji”, pokazuje Stjepan Mihok, vatrogasac DVD-a Marija Magdalena i JVP Grada Zagreba.

U jednom trenutku gašenja požara na njega se srušila konstrukcija s dimovodnim i ventilacijskim sustavom. Skinula mu se kaciga s glave, kao i zaštitna maska. Nagutao se dima i završio na hitnoj.

“Dvije minute kisika tak’ da je bilo ok sve. Nastavio sam, naravno, opet s drugom opremom i opet u požar. Ima i video. Sa drugom kacigom, ali oprema na meni je ostala ista, tako da smo opet išli pomoć kolegama, svi zajedno”, objašnjava Mihok.

Govori kako se ne osjeća kao heroj, no kolege i zapovjednik misle drugačije. “Za mene on je heroj. Stvarno je uvijek prvi i najjači u ovom poslu”, kaže Josip Belinić, zapovjednik DVD-a Marija Magdalena.

Na situaciju u kojoj se našao Stjepan, vatrogasca ne može pripremiti nijedna obuka. “To je strašno opasna situacija. Temperatura je jako visoka, od 1000 stupnjeva nadalje. Jako je teško gasiti takav materijal, lakozapaljiv. To su one ispune od izolacije i puno suhomesnatih proizvoda koje se topilo i ta mast je gorjela… Teško se gasi”, prepričava Belinić.

Ljubav prema vatrogastvu naslijedio je od oca i starijeg brata. “Kad sam vidio da je on živ, da je zdrav… Jer bilo je svakakvih dojava, da je ozlijeđen, da je bez svijesti i velim – nema veće sreće kad sam ga zagrlil tamo, kad smo se vidjeli. Mislim, to se ne može opisat”, prepričava Anđelko Mihok, Stjepanov brat i zamjenik zapovjednika DVD-a Marija Magdalena i vatrogasac JVP Zagreb.

Stjepana se neki sjećaju i iz priče koju smo snimali u božićno vrijeme, kada je na 30 metara iznad zemlje, pred našim kamerama, zaprosio svoju buduću suprugu!, izvještava
Ružica Đukić za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari