VAŽNA OBAVIJEST

Za nekoliko dana se gasi DVB-T signal: Mnogi će morati u kupovinu novih televizora ili prijemnikaa

Gledatelji koji prate televizijske programe putem zemaljskih odašiljača morat će imati televizore ili samostalne prijamnike koji podržavaju novi sustav

Uskoro će završiti prelazak na novi DVB-T2 sustav, a odašiljači će se gasiti prema devet digitalnih regija od 27. listopada do 12. studenoga, izvijestila je u petak Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti.

Potpuni prelazak na novi DVB-T2/h.256 HEVC televizijski sustav počet će u u utorak, 27. listopada u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji te dijelovima Karlovačke i Ličko-senjske županije, a završit će 12. studenoga u Splitsko-dalmatinskoj i zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon toga, gledatelji koji prate televizijske programe putem zemaljskih odašiljača morat će imati televizore ili samostalne prijamnike koji podržavaju novi sustav.

“Gašenjem pojedinačnih DVB-T odašiljača u ponoć, u digitalnim regijama u radu će ostati samo novi DVB-T2 odašiljači za koje korisnici moraju imati odgovarajuću prijamničku opremu. Oprema se odnosi samo na televizor ili samostalni prijamnik (tzv. Set Top Box) koji mora moći podržati DVB-T2/h.265 HEVC sustav. Antene koje su se dosad koristile za prijam signala s odašiljača, bile krovne ili sobne, nije potrebno mijenjati”, stoji u priopćenju Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

VIDEO DANA: