STIŽE ZAHLAĐENJE

VRIJEME ZA VIKEND: U Gorskom kotaru ponovno će padati snijeg?

Foto: Riportal

U zimskom tonu, barem temperaturno nastavljamo i u prvoj polovici idućeg tjedna

Dok se još danas može u dijelu zemlje uživati u jesenskom suncu, približava nam se jedna promjena vremena koja će donijeti manju količinu oborina, ali od nedjelje posvuda i niže temperature, primjerene zimi i prije njenog klimatološkog početka.

PETAK

Petak još stabilan i miran dan. Znači to u nizinama unutrašnjosti nastavak cjelodnevnih tmurnih i maglovitih prilika uz povremeno moguće malo rosulje. Na Jadranu i u višim gorskim područjima znatno više sunca, uglavnom i vedro. No, niskih oblaka danas ima uz obalu Istre i u njenoj unutrašnjosti te na Kvarneru, kao i na širem zadarskom području, a tako će ostati i do kraja dana. Temperatura na kopnu, u magli do samo 3-4 °C, dok će se u gorju ići i do 10 °C. Duž Jadrana od 14 na sjevernom dijelu do 18 °C na

VIKEND NA KOPNU

Subota još na kopnu ne donosi veću promjenu. U nizinama ostaje maglovito, a tek će u gorju biti sve oblačnije. Ipak, porasti će vjerojatnost za slabu kišu i rosulju, češće potkraj dana. No, još neki će sjeverni predjeli čak ostati suhi. Navečer i u noći na nedjelju uz zahladnjenje kiša će u Gorskom kotaru i Lici prelaziti u susnježicu i snijeg, gdje će tako postojati uvjeti za tanji snježni pokrivač. Susnježice ili slabog snijega nakratko može biti i u nižim područjima, prvenstveno Posavine i Banovine, ali bez hvatanja za tlo. U nedjelju se uz umjeren sjeverac očekuje i stanjivanje naoblake pa i djelomično razvedravanje u zapadnoj i središnjoj unutrašnjosti. Tako ćemo u novi tjedan krenuti sunčanije i u nizinama, ali i još hladnije, osobito ujutro uz ponegdje izraženije minuse.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu ćemo vikend započinjati južinom i oblacima koji će se najprije skupljati na sjevernom dijelu. U Istri i Kvarneru tako može već poslijepodne povremena kiša, no bit će to samo kratkog vijeka, jer će jugo već navečer okretati na jaku na udare mjestimice olujnu buru. U Dalmaciji to naoblačenje stiže tek krajem dana i češća se kiša očekuje u noći na nedjelju i prvome dijelu nedjelje kada može biti i kojeg izraženijeg pljuska, izglednije na otocima. Bura će se zatim proširiti duž cijele obale i uglavnom rastjerati tmurne oblake. Jutra će za vikend biti nešto toplija, a danju će se u nedjelju na vjetru činiti osjetno hladnije. Niže temperature zatim početkom idućeg tjedna.

S promjenom za vikend oborina ipak nešto više na Jadranu i područjima uz njega, dok će u unutrašnjosti ponegdje sasvim izostati. Ipak uz subotnje zahladnjenje, u gorju ipak malo snijega, a u zimskom tonu, barem temperaturno nastavljamo i u prvoj polovici idućeg tjedna.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari