HAC OBJASNIO ZAŠTO

Za vožnju od Grobnika do Lučkog platio nevjerojatan iznos!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ako izgubite magnetsku karticu za plaćanje autoceste tada će vam HAC naplatiti dvostruki iznos najduže relacije od Čarapine do Zagreba, odnosno 464 kune. 

To se nedavno dogodilo Ivanu Landeki iz Vinkovaca koji je na autocestu ušao na Grobniku, a da je izgubio karticu shvatio je kada je došao na naplatne kućice na Lučkom. Šokirao se kada je čuo iznos koji mora platiti, piše Jutarnji list.

“Kako je moguće da se za gubitak kartice naplaćuje dvostruka najdulja relacija?”, pita se Landeka. U 2020. godini čak 5600 vozača je izgubilo karticu i morali su platiti dvostruki najveći iznos cestarine, prenose Vijesti.hr

Iz HAC-a objašnjavaju da “u situacijama u kojima je korisnik karticu zagubio, prekršio je Opće uvjete poslovanja plaćanja cestarine u slučaju čega je propisana ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine od mjesta izlaska s autoceste prema važećem cjeniku za najdužu dionicu i odgovarajuću skupinu vozila”.

Iznos dvostruke najduže dionice u HAC-u opravdavaju pokušajem sprečavanja zloporabe, ali tvrde i kako se isti način penalizacije primjenjuje i drugdje u svijetu, piše Jutarnji list.

VIDEO DANA: