MJERE IDU DALJE

Zabrana rada kafića, neprehrambenih trgovina, frizera… produžena do 4. svibnja!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal.hr

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je na današnjoj konferenciji za medije da se produžuju mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina te niza djelatnosti sve do do 4. svibnja.

Oglas

– Prve odluke istječu sa 19.4., danas je Stožer donio pet odluka kojima se produžavaju odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti… Ona s primjenjuje do 4. svibnja, produžene su za 15 dana.

Kazao je kako se produžuju i mjere na granicama, no napušta se model organiziranih konvoja. Vozači kamiona će na granici dobiti obavijest da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se samo na točno određenim mjestima.

Božinović je ponovio da se večeras u ponoć ublažava mjera e-propusnica i to na način da unutar pojedine županije neće biti potrebne e-propusnice.

Povezani VIDEO:

Božinović je progovorio o novoj mjeri oko kretanja unutar županija.

”Što se tiče odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, tu smo otvorili mogućnost županijskim stožerima da predlože Nacionalnom stožeru da se ta mjera može primjenjivati tako da se u okviru jedn županije ne moraju koristiti e-propusnice. Time smo omogućili veću mobilnost koja je jedan od tri najveća faktora rizika, ali ograničili smo na 21 županiju, što znači da će lokalni stožeri procjenjivati situaciju i predlagati, a mi ćemo donijeti s njima odluku. Naravno, ako se pojavi žarište ili neka posebna situacija, onda se mogu donijeti posebne mjere za tu općinu ili neki drugi prostor na području županije. To su odluke koje smo donijeli, koje stupaju na snagu večeras u ponoć, a onda nakon toga ide njihova realizacija.”

Exit mobile version