ZADNJA SJEDNICA VLADE Milanović: „Bili smo narodna vlada, zaustavili smo pad“

Sjednice Vlade sveukupno su trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5.795 točaka dnevnoga reda. Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije

Vlada premijera Zorana Milanovića u četvrtak je održala svoju zadnju sjednicu na kojoj će usvojiti i izvješće radu u protekle četiri godine te poduzetim i nepodmirenim obvezama koje ukupno ima 2259 stranica.

Tehnički premijer Zorana Milanović na posljednjoj je sjednici svoje Vlade zahvalio svim ministrima i građanima koji su podržavali rad Vlade te kazao kako sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna Vlada koja budućoj Vladi ostavlja državu u puno boljem stanju od onoga koje su oni zatekli 2011. Godine, prenosi Hina.

Usporedio je stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada s avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, ‘u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno’.

“Mi smo tom zrakoplovu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zaustavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. Zemlja ponovno ima gospodarski rast i ima pozitvne sve parametre koji uspjeh znače i sve što god pogledate je dobro”, rekao je Milanović a prenosi Hina.

Dodao je da i jedno od posljednjih izvješća EK govori o tome da je indeks poslovnog povjerenja i očekivanja, odnosno poslovna klima u Hrvatskoj, prva ili druga u Europi.

“Hrvatska je danas bolja”, poručio je Milanović zahvalivši svima koji su ih podržavali.

Vlada u brojkama

Vlada Zorana Milanovića prvu je sjednicu održala 29. prosinca 2011. i u četvrtak će održati svoju 272. sjednicu.

Sjednice su sveukupno trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5.795 točaka dnevnoga reda.

Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije.

Banski su dvori u četiri godine donijeli 9.843 akta, a od tog broja tisuću je bilo zakonskih prijedloga, 674 uredbi, 2.733 odluke, 420 prijedloga odluka te 2.351 zaključak i 2.665 rješenja.

Saboru je Vlada uputila 268 mišljenja, a o njezinom je radu Saboru bilo podneseno pet interpelacija.

Na zastupnička pitanja Banski su dvori odgovorili 374 puta, a Ustavnome sudu uputili su 81 akt te Upravnome sudu 45 akata, navodi se, uz ostalo, u izvješću koje je prva točka sutrašnje sjednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari