MEĐIMURJE

ZAGLAVIO! Vatrogasci spasili mačića koji je četiri dana proveo na stablu visokom 20 metara

Vatrogasci iz Pribislavca, malog mjesta u Međimurskoj županiji, uspješno su spasili mačića koji je četiri dana proveo zaglavljen na stablu visokom 20 metara. Ova nesvakidašnja intervencija pokazala je hrabrost i predanost vatrogasaca, kao i solidarnost lokalne zajednice.

Spašavanje je počelo nakon dojave Operativnog centra u Čakovcu, kada su vatrogasci Petar Novak i Petar Hajdinjak stigli na mjesto događaja. Zbog visine stabla i kvara na vatrogasnoj auto-ljestvi, standardna oprema nije bila dovoljna. Vatrogasci su se stoga obratili privatnoj tvrtki VISLUX, koja je nesebično osigurala zračno dizalo kako bi olakšala pristup mačiću.

Pod budnim okom međimurske policije, vatrogasci su se pomoću zračnog dizala popeli do mačića i sigurno ga spustili na tlo. Iscrpljena i dehidrirana životinjica napokon je bila na sigurnom.

Nakon povratka u vatrogasnu postaju, uslijedila je još jedna dirljiva vijest – mačića je udomila Ivana Lesjak, načelnica Općine Pribislavec. Zahvaljujući njenoj ljubaznosti, mali mačić sada uživa u toplom domu, daleko od opasnog stabla na kojem je bio zarobljen.

Ova uspješna akcija nije samo primjer hrabrosti vatrogasaca, već i snage zajedništva, gdje su se vatrogasci, lokalne tvrtke i općinske vlasti ujedinili kako bi spasili bespomoćno stvorenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari