NOĆNI ŽIVOT NE JENJAVA?!

ZARAZA DIVLJA, ALI… U centru Zagreba sinoć koronaparty! ‘Uz sve zabrane i mjere Stožera? Sramotno!’

Ilustracija: Unsplash

U Zagrebu noćni život ne jenjava iako su jučer bila čak 594 nova slučaja zaraze

Dok u Hrvatskoj brojke zaraženih koronavirusom opet divljaju, a broj mrtvih jedan dan ovog tjedna bio je čak 50, u Zagrebu noćni život ne jenjava iako su jučer bila čak 594 nova slučaja, pišu Vijesti.hr.

Nakon što su policija i Civilna zaštita počistili plato kod HNK koji je dugo bio klub na otvorenom i okupljalište stotina mladih, sinoć su se okupili u samom središtu grada, u Varšavskoj ulici.

Više u VIDEOPRILOGU:

Kao brojni gosti ugostiteljskog objekta, bez ikakva razmaka u glas su pjevali stihove Mate Bulića, “Moja Hercegovina”. “Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva. Sve to ima zemlja ta, moja Hercegovina” orilo se Varšavskom.

“Tko je dozvolio ovako nešto uz sve zabrane i mjere stožera? Ovo je Zagreb, centar. Sramotno”, javila se čitateljica iz centra gada za 24 sata.

Na fotografijama koje je dobio portal vidi se nagužvana ekipa, naravno bez maski i bez distance.

“Što da kao građani koji se pridržavamo popisanih mjera mislimo i kako da se osjećamo u gradu i državi u kojoj neki mogu sve, a sankcija za takve nema? Osjećaj između bijesa i razočaranja. Nema opravdanja za takvo što”, požalila se čitateljica koja je snimku tog događaja poslala za Dnevnik.hr.

“Kao građanin osjećam se kao idiot, a sve mjere ispadaju farsa i licemjerje. Izlaske i druženja volim i nedostaju mi, no ovaj prizor sa više stotina ljudi zbijenih na jednom mjestu, pjevajući uz glasnu glazbu, zaista je opasan, i nepošten prema ljudima kojima nije dopušteno raditi iz istog razloga. Mislim na glazbenike i održavanje koncerata, na primjer. A o širenju zaraze da i ne govorim”, rekla je te dodala da je kasnije muzika ipak ugašena te da su se okupljeni razišli, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari