Zaštitne maske na oglasnicima i do stotinu puta skuplje nego u ljekarnama!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U svakom oglasu naznačeno je da su maske netaknute, znači u originalnom pakiranju

Zaštitnih medicinskih maski više nema u ljekarnama, ili se do njih teško dolazi, no na popularnim oglasnicima – nestašice nema. To sugerira da se netko u panici htio brzo obogatiti, no u aktualnoj panici rijetki će upozoravati na to.

Sreća u nesreći jest da cijene nisu pretjerane pa se medicinske maske za lice mogu pronaći već za 20 do 25 kuna, dok su oni ‘najnadobudniji’ podigli cijenu na 40 kuna, ali takvi su zasad u manjini.

U svakom oglasu naznačeno je da su maske netaknute, u originalnom pakiranju i kao takve identične onima u ljekarni. Uostalom, vjerojatno su kupljene u ljekarnama, gdje pakiranje od 50 komada stoji dvadesetak kuna.

Ako se gleda na taj način, preprodavači žele za jednu masku čija je vrijednost oko 25 lipa stotinu puta više novca! Dakle, za neke ljude ovo je prilika koja se ne propušta…

Ipak, treba ponoviti, zaštitne maske pomažu samo oboljelima jer im otežavaju širenje bolesti dalje, ali ne pomažu u zaštiti zdravim osobama ako su u kontaktu s oboljelima.
Vanja Deželić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari