MORA SE JAVITI U LISTOPADU

Zašto Horvatinčić nije u zatvoru, a pravomoćno je osuđen? Evo kako to tumači Županijski sud

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislavu Horvatinčiću je, zadnjim sudskim rješenjem, izvršavanje kazne zatvora odgođeno do 30. rujna 2020.

Iako je još prošle godine u prosincu osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je 2011. skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, poduzetnik Tomislav Horvatinčić ni dan danas nije u zatvoru.

Zbog brojnih upita medija zašto je to tako, priopćenjem se na svojim internetskim stranicama oglasio zagrebački Županijski sud.

Izvršenje kazne odgođeno do 30. rujna

“Tomislavu Horvatinčiću je, zadnjim sudskim rješenjem, izvršavanje kazne zatvora odgođeno do 30. rujna 2020. te mu je naloženo da se, radi izvršavanja kazne, osobno javi 01. listopada 2020. u Centar za dijagnostiku u Zagrebu.

Navedeno rješenje donio je sudac izvršenja nakon pribave stručnog mišljenja liječnika Zatvorske bolnice u Zagrebu o mogućnostima liječenja osuđenika u okvirima zatvorskog sustava Republike Hrvatske.

Naime, nakon pregleda liječničke dokumentacije, liječnici odgovarajućih specijalizacija dostavili su sucu mišljenje prema kojem se kod osuđenika Tomislava Horvatinčića radi o znatnom pogoršanju postojeće kronične bolesti koja se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava, koje mišljenje je bilo zakonski temelj za donošenje rješenja u smislu članka 54. stavak 3. točka 1. Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Naglašava se da je ovakva odluka suca izvršenja sukladna dosadašnjoj sudskoj praksi i ni po čemu ne razlikuje od postupanja u drugim sličnim slučajevima”, stoji u priopćenju zagrebačkog Županijskog suda.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari