NA ČELU KRIM HOBOTNICE

Zašto je Rimac baš sada uhićena? U autu je našla ‘bubicu’, a onda otišla u policiju

Patrik Macek/PIXSELL

Rimac je dva dana prije uhićenja pronašla bubu

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana.

Bizarna situacija

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako Slobodna Dalmacija doznaje iz pouzdanih izvora, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. “bubu”.

Prema imovinskoj kartici Rimac posjeduje automobil marke AUDI A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna kojeg je kupila na kredit. “Bubu” je, kako se doznaje, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad ju je ugledala. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

S obzirom da se otkrilo da se visoka državna dužnosnica prisluškuje, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su “bubu” postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari