NEMA RADNE SNAGE

‘Zašto mi pljujete oglas?’ Traže se dva kuhara, iznos plaće šokirao ljude!

Ilustracija: pexels

Stiže sezona pa su posebno traženi radnici u turizmu, a ponajviše ih nedostaje u ugostiteljstvu

U Facebook grupi “Tražim i nudim posao – Hrvatska i EU” osvanula je ponuda za posao koja je odmah dignula buru među komentatorima. Naime, u jednom restoranu na Jadranu traže se dva vrhunska kuhara mediteranske i dijelom japanske kuhinje za plaću od čak 35 tisuća kuna!. Radi se od osam do 10 sati dnevno, osiguran je smještaj i obrok u restoranu, prenosi RTL.

Mnogi nisu povjerovali u istinitost oglasa pa su napali autoricu.

“A koliko dobije vrhunski kuhar,kad radi popodnevnu smijenu i ostane dok ima gostiju a to zna biti i do iza ponoći??”
“Ne laprdajte, nudi se plaća od 35.000,00 kuna, kolika bi to plaća bila potrebna za vaše znanje i 8 sati rada??? Koliko ste vi to dobra kuharica???”
“Eto ja zatvaram firmu i dolazim na sezonu, sve znam osim japanske kuhinje odnosno znam sushi napraviti, također možete dobiti preporuke od bivših poslodavaca pismeno ili telefonski.”
“To je plaća dobra, tko ima takvu plaću na moru 35 milja. Nitko, nemojte lupetat gluposti.”

Međutim, bilo je i puno pozitivnih komentara.

“Ma komentiraju neradnici koji mamu žicaju za cigarete, a da imaju svoje obrte i firme nebi dali ni 5000 kn plaću a kamo li 35000.”
“Svaka čast gospođo. Vrhunska plaća, očito traži se i kvalitetan lik zato su komentari malo u lijevo.”

No, autorica oglasa kritičarima nije ostala dužna.

“Gledajte, bez veze se nadmećete s komentarima. Objavila sam oglas i vi se što? Natječete u čemu? Napisala sam lijepo oglas s našim uvjetima. Ne razumijem koji je problem s ljudima. Ako se ne pronalazite u oglasu, zašto ga uopće komentirate? Ako ste opečeni s ponudama i svojim radom i poslodavcima – zašto se ne skupite lijepo zajedno negdje i jadate, nego meni pljujete bez veze oglas?”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari